Kada će se nastaviti sportska sezona u Crnoj Gori, Mugoša: Tek kada se infekcija dovede pod punu kontrolu

On je kazao da za sada nije bilo interesovanja crnogorskih sportskih organizacija o tome kada bi aktivnosti mogle da budu nastavljene
9439 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Budućnost Voli - Mornar
Sa meča Budućnost Voli - Mornar

Sportska sezona i sportske aktivnosti u Crnoj Gori nastaviće se kada infekcija koronavirusom bude stavljena pod kontrolu, kazao je Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje.

Nema ni naznaka kada će se to dogoditi.

"Da li će se nastaviti sportske sezone – odlučićemo i razgovaratri o tome kada vidimo kako će se kretati epidemija. Kako sada stvari stoje sačekaćemo malo sa tim. Ako budemo poštovali mjere, zabrane i preporuke, a čim se infekcija dovede pod potpunu kontrolu mi ćemo predložiti mjere za sportistre i sportske aktivnosti, kao i za ostale sfere života", kazao je Mugoša na današnjoj pres konferenciji.

On je kazao da za sada nije bilo interesovanja crnogorskih sportskih organizacija o tome kada bi aktivnosti mogle da budu nastavljene.

"Moram da napomenem da će ova infekcija trajati, da ćemo morati da se naviknemo da živimo sa njom, da znamo da je stalno prisutna. Našim ponašanjem učinićemo da nam ne pravi ovakve probleme. Moraćemo da mijenjamo naše navike i ponašanje, da naučimo da živimo sa infekcijom, dok ne budemo imali lijek ili vakcinu", kazao je Mugoša.

Sportska takmičenja u Crnoj Gori prekinuta su 13. marta.

Bonus video: