Simonović: Nastavljamo sve programe za ovaj olimpijski ciklus

"Odlaganje izaziva određene troškove i siguran sam da se već primjećuje određena zabrinutost i kod organizacionog odbora i MOK-a, ali to je bilo neminovno uraditi", rekao je Simonović
1162 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Filip Roganović
Dušan Simonović, Foto: Filip Roganović

Crnogorski olimpijski komitet (COK) nastaviće da stipendira olimpijske kandidate, iako su OI u Tokiju odložene za narednu godinu, kaže predsjednik te asocijacije Dušan Simonović.

Olimpijske igre će zbog pandemije koronavirusa biti održane naredne godine od 23. jula do 8. avgusta.

Simonović je podsjetio da crnogorski sportisti još nemaju ostvarenu olimpijsku normu, ali da ne sumnja da će vaterpolisti i rukometešice izboriti pravo nastupa u Tokiju, kao i nekoliko reprezentativaca u pojedinačnim sportovima.

"Očekujemo u pojedinačnoj konkurenciji još nekoliko normi, a COK će, zajedno sa MOK-om, nastaviti sve programe koji su bili planirani za ovaj olimpijski ciklus", rekao je Simonović za RTCG.

Istakao je i da se nada da će sve biti spremno za ljeto 2021. godine.

"Odlaganje izaziva određene troškove i siguran sam da se već primjećuje određena zabrinutost i kod organizacionog odbora i MOK-a, ali to je bilo neminovno uraditi. Desilo se to što se desilo sa pandemijom i prosto nije bilo drugog izbora. Odluka MOK-a je bila u redu", dodao je Simonović.

Komenatarišući humanost crnogorskih sportista u borbi protiv pandemije, Simonović je kazao je da su sjajno reagovali i pokazali da vole svoju državu.

"Sportisti su potvrdili da su naši pravi ambasadori u svijetu i svojim donacijama, i to ne malim, značajno su pomogli naš zdravstveni sistem, našu državu u ovako teškoj situaciji", zaključio je Simonović.

Bonus video: