Janović sugerisao rukometašima i odbojkašima da ponovo razmotre odluku o prekidu sezone

On je kazao da će Ministarstvo sporta u saradnji sa nacionalnim savezima u narednom periodu pomoći klubovima
1688 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budve
Odbojkaši Budve

Ministar sporta Nikola Janović sugerisao je nacionalnim savezima koji su donijeli odluku o prekidu sezone da "ponovo razmotre takvu odluku"

Crnogorskim sportistima od srijede su dozvoljeni treninzi - do 18. maja samo pojedinačni, a prema planu, 1. juna bi takmičenja mogla da se nastave.

Rukometni i Odbojkaški savez su odlučili da prekinu prvenstvo. Rukometaši su poništili sezonu, a odbojkaši proglasili prvake u ženskoj i muškoj konkurenciji.

„Odluka o prekidu sezone je nadležnost nacionalnih saveza, ali moj stav i sugestija za njih bila bi na ponovo razmotre odluku da li sezona može da se nastavi, naravno ako epidemiološko stanje bude to dozvoljavalo“, kazao je Janović.

On je kazao da će Ministarstvo sporta u saradnji sa nacionalnim savezima u narednom periodu pomoći klubovima.

„Nacionalni savezi su u februaru dobili novac, a u martu su prekinuta takmičenja. Želimo zajednički da nađemo mogućnost da neutrošena sredstva opredijele klubovima, što je i logično, jer su klubovi baza. Želimo na taj način da pomognemo klubovima, ali želimo i da kroz program dječjeg sporta pomognemo roditeljima sa subvencijama za članarine, kako bismo obezbijedili da što veći broj djece se uključi u sportske aktivnosti“, kazao je Janović.

Bonus video: