Holanđani već objavili - nema publike dok se ne pronađe vakcina

"Nadamo se da će to biti uskoro, ali godina dana je realnija", kazao je holandski ministar sporta Hugo de Jonge.
2254 pregleda 3 komentar(a)
Moraće da čekaju vakcinu: Navijači Ajaksa, Foto: Peter Dejong
Moraće da čekaju vakcinu: Navijači Ajaksa, Foto: Peter Dejong

Holanđani su među prvima obustavili sve sportske događaje - odlukom vlade te zemlje, sport je stopiran sve do 1. septembra zbog pandemije koronaviusa.

Holanđani su sada i prvi koji su objavili kada će publika moći na stadione, u dvorane... Datum se, naravno, ne zna, ali je vezan za događaj koji svi iščekuju - pronalazak vakcine protiv koronavirusa.

Dakle, dok god se ne nađe lijek za covid-19, sportski događaji u Holandiji održavaće se bez gledalaca.

To je danas izjavio ministar zdravlja Holandije, Hugo de Jonge.

"Još uvijek ne možemo označiti tačan datum za taj posljednji korak, masovna okupljanja. To je jedino moguće ako bude vakcine, a niko ne zna koliko je vremena potrebno da se ona otkrije", napisao je de Jonge u pismu upućenom holandskom parlamentu.

Koronavirusom je u Holandij zaraženo preko 41.000 ljudi, a 5.288 osoba je preminulo.

"Nadamo se da će to biti uskoro, ali godina dana je realnija", dodao je De Jonge.

Fudbalska sezona u Holandiji je okončana prošlog mjeseca, uz mnogo galame - niko nije proglašen za prvaka, niijedan klub nije ispao u drugu ligu, ali ni ušao u elitu.

Najviše su oštećeni drugoplasirani AZ Alkmar, koji nije ostvario direktan plasman u LŠ samo zbog slabije gol-razlike od Ajaksa, potom Utreht, koji nije mogao u Ligu Evrope iako je uz tri boda imao i meč manje od petoplasiranog Viljema II, kao i Kambur, ubjedljivi lider Druge lige.

Bonus video: