Dječiji sport: Subvencioniranje članarina i širenje baze sportista

"Uvjeren sam da na ovaj način gradimo zdravu i blistavu budućnost naše države, kao i da formiramo nove crnogorske šampione", istakao je mnistar sporta Nikola Janović.
549 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Ms.gov.me
Nikola Janović, Foto: Ms.gov.me

Ministarstvo sporta i mladih je, uz podršku Vlade Crne Gore, odlučilo da kroz finansijski doprinos sportskim klubovima, sufinansira članarine za djecu koja se bave sportom.

"Raduje me činjenica da smo kroz novi Zakon o sportu, uveli subvencioniranje članarina za djecu koja se bave sportom. Ovom inicijativom imamo za cilj da proširimo bazu naših sportista, omogućimo djeci da se još više bave sportom, pružimo pomoć roditeljima, a ujedno i damo podršku sportskim klubovima. Uvjeren sam da na ovaj način gradimo zdravu i blistavu budućnost naše države, kao i da formiramo nove crnogorske šampione", istakao je mnistar sporta Nikola Janović.

Saopšteno je da je stav Ministarstva sporta i mladih da je od ključnog značaja razumijeti potrebe djece i pokušati da, ako su već poželjela da se bave nečim plemenitim kao što je sport, isto im i omogućimo.

Bonus video: