Volf: Ni Mercedes ne zanemaruje podatak da će šampion biti slobodan

Četvorostruki prvak Formule 1, Sebastijan Fetel, slobodan je u izboru novog tima za 2021. godinu
1007 pregleda 0 komentar(a)
Volf i Fetel
Volf i Fetel
Ažurirano: 17.05.2020. 19:11h

Na kraju sezone Forule 1, koja zbog pandemije novim korona virusom nije ni počela, četvorostruki svjetski prvak Sebastijan Fetel napustiće Ferrari.

U Njemačkoj, domovini Fetela ali i najmoćnije ekipe u posljednjoj deceniji, Mercedesa, postoji veliko interesovanje da li je moguće da navijači "srebrnih strijela" navijaju i za svog zemljaka.

Toto Volf, direktor "Srebrnih strijela" nije isključio takvu mogućnost.

"Kada gledamo u budućnost, prije svega, dužni smo biti lojalni sadašnjim vozačima. Ali niti jedna dobra ekipa ne može da zanemari podatak da je četvorostruki prvak svijeta slobodan na transfer tržištu", istakao je Volf za "Frankfurter algemajne sontagscajtung"

Austrijanac se nadovezao...

"Obaveza je Mercedesa da napravi najbolje automobile i da ima najbolje vozače u njima, bez obzira na to odakle pilot potiče. Mi moramo da vodima računa o 22-godišnjem Britancu Džordžu Raselu, koji je dio našeg razvojnog projekta. On je jedna od opcija baš kao i varijanta sa Fetelom. Oni, ipak, trenutno nisu u glavnom planu, jer imamo odličan tandem u Luisu Hamiltonu i Valteri Botasu".

Umjesto 32-godišnjeg Fetela za Ferari će u 2021. godini voziti Španac Karlos Sajns.

"Fetel će sam odlučivati. Možda želi odlučiti i da završi karijeru. On u svakom slučaju sve drži pod kontrolom. To da li će reći kraj ili voziti za neku drugu ekipu.., ima zanimljivih mjasta i projekata", zaključio je Volf.

Bonus video: