FORMULA 1

VN Singapura: Nije izvodljivo da se trka održi bez navijača

Nakon otkazivanja ili odlaganja prvih deset trka zbog pandemije koronavirusa, čelnici Formule 1 imaju za cilj da nova sezona počne s dvije trke u Austriji početkom jula
509 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Organizatori trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura saopštili da danas da "nije izvodljivo" da se ta trka održi bez navijača.

Nakon otkazivanja ili odlaganja prvih deset trka zbog pandemije koronavirusa, čelnici Formule 1 imaju za cilj da nova sezona počne s dvije trke u Austriji početkom jula. Obje trke održaće se bez navijača, a očekuje se da će tako biti i trkama u drugim zemljama.

Velika nagrada Singapura, zakazana za septembar, ulična je trka i vozi se u noćnom terminu i bio bi veliki izazov držati navijače podalje od trke.

Organizatori su naveli da su razgovarali sa Formulom 1, vladom Singapura i drugim uključenim u organizaciju o tome da se "procjene različite mogućnosti" za održavanje trke.

Prošlogodišnja Velika nagrada Singapura je u tri dana privukla 268.000 gledalaca, a značajan dio njih došao je iz inostranstva.

"Mi ćemo i dalje pratiti razvoj događaja. Naš najveći prioritet i dalje ostaje dobrobit i sigurnonost svih uključenih", naveli su organizatori.

Singapur je do sada prijavio više od 28.000 infekcija novim virusom. Zvaničnici su najavili da bi s ublažavanjem uvedenih mjera moglo početi početkom juna.