Iz Formule 1 u „ladu nivu”

Ralf je odavno van trkačkih staza jer se ne takmiči u najbržem cirkusu još od kraja 2007. godine

3587 pregleda 0 komentar(a)
Lada niva Ralfa Šumahera, Foto: Instagram
Lada niva Ralfa Šumahera, Foto: Instagram

Iako je ostvario zavidnu sportsku karijeru, Ralf Šumaher je bio i ostao mlađi brat jednog od najboljih vozača u istoriji Formule 1, Mihaela.

Ralf je odavno van trkačkih staza jer se ne takmiči u najbržem cirkusu još od kraja 2007. godine.

On je u karijeri zabilježio šest pobjeda i isto toliko pol pozicija, ali i 27 podijuma tokom 11 sezona za upravljačima Džordan-Pežoa, Džordan Honde, Vilijms Superteka, Vilijams - BMW i Tojote, u kojoj je završio karijeru u Formuli 1.

I dok je život, ali i zdravstveno stanje slavnog Mihaela nepoznanica nakon teške povrede i dugotrajne kome u francuskim Alpima, Ralf vodi izuzetno aktivan život.

Nakon pet godina testnog vozača Mercedesa, Ralf je stručni konsultant na njemačkoj televiziji RTL, vodi svoj tim US rejsing u Formuli 4, u kojoj prati automobilski razvoj sina Dejvida, ali se bavi i biznisom.

Ralf Šumaher u blizini Salcburga proizvodi sedam vrsta vina “Šumaher”, čija je cijena po boci od 10 do 25 eura a sve ih je moguće degustirati u njegovom restoranu “Šumaher” u Salcburgu.

Koliko je inovativan, Ralf je pokazao i odlukom da naruči prikolicu sa mini barom i kuhinjom, koju izdaje izletnicima a za koju je u maju kupio rusku “lada nivu”.

- Nije to sad baš isti auto. Ja “nivu” isporučujem sa dva rezervna točka i specijalnim vješanjem. Sjajna je na asfaltu, ali i šumskim terenima - objasnio je Ralf, koji je uradio male prepravke u skladu sa ogromnim iskustvom.

Sjajni automobilista je objasnio i razliku u vožnji bolida formule i “nive”.

- U džipu je neuporedivo hladnije!

Bonus video: