Kultni tim Formule 1 prestaje da postoji?

Čelnici Vilijamsa Grand pri Holding grupe razmatraju nekoliko opcija kao dio "novog strateškog pravca", a koji uključuje prodaju manjinskog ili većinskog udjela u akcijama ili čak cijele kompanije

1304 pregleda 0 komentar(a)
Bolid Vilijamsa, Foto: AP
Bolid Vilijamsa, Foto: AP

Britanski Formula 1 tim Vilijams razmatra mogućnost prodaje svoje ekipe.

Čelnici Vilijamsa Grand pri Holding grupe razmatraju nekoliko opcija kao dio "novog strateškog pravca", a koji uključuje prodaju manjinskog ili većinskog udjela u akcijama ili čak cijele kompanije.

Ekipu je 1966. osnovao Frenk Vilijams, a treća je najuspješnija u istoriji F1 sa devet konstruktorskih i sedam vozačkih titula.

"Frenk je uvijek na prvo mjesto stavljao tim, posao, naše ljude i to sada i radimo", rekla je zamjenica direktora Kler Vilijams, Frenkova ćerka.

"Frenk je uvijek upoznat sa svim odlukama Odbora i pruža podršku. On želi da obezbijedi uspeh ovog tima u budućnosti, shvata i slaže se da je ovo pravo vrijeme za unutrašnje investicije da bi se to postiglo".

Vilijams se muči posljednjih godina, pa je u prethodne dvije bio posljednji u poretku konstruktora.

Grupacija je prijavila operativni gubitak od 15.000.000 eura na kraju 2019, za razliku od skoro identičnog profita godinu dana ranije.

F1 se suočava sa teškim finansijskim vremenima nakon odlaganja početka sezone zbog pandemije koronavirusa.

Bonus video: