Crnogorski boks u nokautu, selektor tvrdi: BSCG u vanrednom stanju

Stručni štab bokserske repezentacije ogorčen nemogućnošću da bezmalo tri mjeseca ostvari bilo kakav kontakt sa upravom BSCG

1447 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Sportska takmičenja krenula su u Crnoj Gori, u brojnim sportovima su prekinute sezone, u nekima se u skladu sa postojećom situacijom pandemije koronavirusa radi na reorganizaciji u iščekivanju međunarodnih turnira. U crnogorskom boksu se, sa druge strane, ne dešava ništa.

Tako makar tvrdi selektor Boško Drašković.

On se, u nemogućnosti komunikacije sa predstavnicima Bokserskog saveza, odlučio na javna pitanja.

- Stručni štab reprezentacije uputio je dopis Bokserskom savezu sa predlogom da organizuje Crnogorsku boksersku ligu, jer bi se na taj način pomoglo klubovima. BSCG nije našao za shodno da odgovori, a nije ni klubovima saopštio bilo kakav program rada. Ako ne znaju, mogli su makar iskopirati sistem rada nekog od saveza iz okruženja. Ovako, klubovi su ostavljeni sebi da se snalaze i u skladu sa mogućnostima organizuju takmičenja. Pošto je boks u drugoj kategoriji sportova, onda to dodatno usložnjava situaciju, mada mu u kategorizaciji tu nije bilo mjesto, ali rukovodioci BSCG nisu znali da valjano prezentuju rezultate i tradiciju ovog sporta - kazao je Drašković.

U jeku pandemije korona virusa Ministarstvo sporta je naložilo savezima da pomognu klubove.

- Bokserski savez se nije odazvao pozivu ministra sporta. Mi iz stručnog štaba ne znamo razloge, ali klubovi nisu dobili novac. Kancelarija Saveza ne radi, a direktor Zdravko Matović je konstantno nedostupan, pa smo posljednji kontakt sa upravom Saveza imali prije skoro tri mjeseca kada nam je u Londonu na kvalifiakcionom olimpijskom turniru saopšteno da nas BSCG nije akreditovao.

Drašković je prozvao prvog čovjeka BSCG za nemar.

- Baš kao što ni FK Iskra nije podnijela validnu dokumentaciju Fudbalskom savezu za učešće u Evropi. Na čelu Iskre i BSCG je Blažo Šaranović, koji eto očigledno ima problem da u organizacijama koje vodi odabere stručne ljude. Ceh će platiti naši bokseri, i to jedna od najtalentovanijih generacija koja je donijela četiri evropske medalje. Ukoliko i dalje budemo prepušteni stihiji i nestručnim ljudima u Savezu, prijeti nam zaostajanje takmičara koji neće moći da i u starijim uzrastima održe kontinuitet dobrih rezultata. Preteći će nas selekcije koje sada dobijamo i to je problem reprezentativcima, a šta tek da očekuju oni koji naporno rade da se nametnu i zasluže poziv u selekciji - zaključio je Drašković.

Bonus video: