Lorenco: Markes nije nepobjediv

Iako je Markes osvojio šet titula u swedam posljednjih godina u Moto GP, Lorenco smatra da ima još jednako kvalitetnih vozača

372 pregleda 0 komentar(a)
Markes je ipak favorit, Foto: Beta/AP
Markes je ipak favorit, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.06.2020. 18:33h

Poput brojnih sportova, motociklizam je još u problemu a sezone nije počela u najprestižnijoj, Kraljevskoj klasi - Moto GP.

Testni pilot Jamahe Horhe Lorenso smatra aktuelnog prvaka Marka Markesa glavnim favoritom u borbi za titulu u sezoni 2020. Ipak, vjeruje da može doći i do iznenađenja. "Markes će biti glavni favorit, jer je aktuelni prvak i osvojio je šest titula iz sedam pokušaja. Ali nije nepobjediv. Uspio sam da ga dobijem 2015. godne, a 2017. je Doviciozo bio blizu, iako to niko nije očekivao. I prošle godine je Fabio Kvartararo, iako debitant, bio ravnopravan u brojnim trkama sa Markesom. To znači, ako Honda i Mark budu imali problema, drugi će ih dobiti", smatra Lorenco.

Lorenco je uprkos tome nahvalio zemljaka iz Španije. "Osvojio je šest naslova u sedam sezona. Prirodno je talentovan, uz to je ambiciozan i ne boji se rizika i pada.. No, kao i svaki drugi sportista ima slabosti, a rezultat ne zavisi samo od vozača već i od motocikla. Osim toga, u Moto GP je konkurenmcija jaka jer su i drugi jako talentovani", zaključio je Lorenco.

U Moto GP se prvi put ove sezone definitivno neće voziti u Velikoj Britaniji a sezona će sačekati makar do sredine jula, kada je Heres podnio kandidaturu za Veliku nagradu Španije 19. julka a sedmicu kasnije i za Veliku nagradu Andaluzije.

Bonus video: