Fudbalski dan za bokserski spektakl: Fjuri - Vajlder u Sidneju?

Ovaj 26. decembar bi mogao da ima dvostruko značenje - tog dana se neće samo otvarati pokloni, i igrati fudbal, već bi to mogao da bude dan boksa, tj. Boksing dej

1103 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Fjuri - Vajlder, Foto: AP
Sa meča Fjuri - Vajlder, Foto: AP

U tradiciji nekadašnje Britanske imperije, tj. Ujedinjenog Kraljevstva i njenih kolonija, prvi dan nakon Božića, 26. decembar, dobio je naziv Boksing dej, jer se tada otvaraju pokloni.

Ovaj 26. decembar bi mogao da ima dvostruko značenje - tog dana se neće samo otvarati pokloni, i igrati fudbal, već bi to mogao da bude dan boksa, tj. Boksing dej.

Tada bi u Sidneju mogao da se dogodi spektakl kakav Australija nikada nije vidjela, jer je najveći grad najmanjeg kontinenta ozbiljan kandidat za domaćinstvo trećeg obračuna Tajsona Fjurija i Dionteja Vajldera.

- Fleksibilni smo po pitanju termina. Ako bi se meč održao oko 13.30 na Boksing dej, u SAD bi se prikazivao u udarnom terminu na Božić - rekao je australijski promoter Din Lonergan za „Sidnej morning herald”.

Ako bi se prihvatila ta satnica, meč bi počeo u 3.30 ujutro po srednjoevropskom, odnosno 2.30 po britanskom vremenu.

Možda ova ideja djeluje neostvarivo, ali kada se malo zagrebe ispod površine, shvati se da nije nemoguće. Jedan od Fjurijevih promotera Bob Arum je više puta sarađivao sa Lonerganom, a najpoznatiji je slučaj iz 2017. godine, kada je Mani Pakjao u Brizbejnu neočekivano poražen od Džefa Horna.

Bonus video: