Ubica, šef kriminalne grupe koji ne može da uđe u SAD: Ko je čovjek koji je zakazao "Bitku za Britaniju"

Pregovori su završeni neočekivano brzo i bez natezanja, a kako navode britanski mediji dogovor je postignut uz posredovanje čovjeka iz sjenke - Danijela Kinahana

6422 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Kinahan, Foto: Instagram
Danijel Kinahan, Foto: Instagram

"Bitka za Britaniju" je dogovorena, ostalo je samo da se zvanično potvrde termini bokserskog blokbastera između Entonija Džošue i Tajsona Fjurija.

Promoter Edi Hern je najavio da su ostale samo sitnice do zakazivanja sudara dva britanska kolosa i šampiona...

Pregovori su završeni neočekivano brzo i bez natezanja, a kako navode britanski mediji dogovor je postignut uz posredovanje čovjeka iz sjenke - Danijela Kinahana.

Uloga Kinahana je obavijena velom tajne, iako mu se Fjuri na društvenim mrežama zahvalio na posredovanju, jer je Kinahan označen kao - kriminalac, mafijaš, organizator krijumčarenja droge.

Danijel Kinahan je najstariji sin Kristija "Daper Dona" Kinahana, koji je više puta osuđivan zbog krijumčarenja narkotika u Irsku i iz Irske, a pod istragom i je za više ubistava.

Danijel je preuzeo njegov posao i zvanično mu je zabranjen ulazak u Veliku Britaniju kao slobodnom građaninu, kao i u SAD, jer se nalazi na listi narko-terorista, pišu britanski mediji.

Njega je Viši sud u Dablinu označio kao glavnu figuru organizovanog kriminala na svjetskom nivou.

Dva puta je preživio pokušaj ubistva, koji je naručio njegov nekadašnji partner Geri Hač, njegov nekadašnji partner. Oba puta stradale su slučajne žrtve, a Kinahan se izvukao...

Kao odmazdu, Kinahanove ubice su februara 2015. godine usmrtile 18 osoba u jednom hotelu u Dablinu, a među stradalima su bili Hačovi rođaci Garet i Derek.

Klan Kinahan se, tvrde mediji, sumnjiči za najmanje 50 ubistava širom svijeta.

Danijel Kinahan je, ipak, na slobodi, živi u Bahreinu, gdje je osnovao kompaniju "MGM boxer management company".

Prije tri godine, kompanija je promijenila naziv u "MTK Global" i navodno prekinula sve veze sa Kinahanom.

Međutim, njegov uticaj je, izgleda, ogroman, čim je spojio dvije najveće britanske bokserske zvijezde u borbi za ujedinjenje šampionskih pojaseva u kraljevskoj kategoriji..

Bonus video: