Odbojkaški savez pomaže klubove sa 40.000 eura

Navodi se da će za klubove koji učestvuju u Prvim ligama Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji, biti opredijeljeno ukupno 61,5 odsto ukupnog iznosa podrške, odnosno 24,6 hiljada eura ili 1.640 po ekipi

223 pregleda 0 komentar(a)
OSCG, Foto: OSCG
OSCG, Foto: OSCG

Odbojkaški savez Crne Gore (OSCG) opredijelio je 40 hiljada eura finansijske pomoći klubovima, članovima saveza, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da će pomoć klubovima biti realizovana iz sredstava koja su nacionalni sportski savezi dobili na godišnjem konkursu Ministarstva sporta i mladih.

“Upravni odbor Odbojkaškog saveza usvojio je Pravilnik o finansijskoj podršci klubovima, na osnovu kojeg je donio Odluku da se sredstva podijele na osnovu tri kriterijuma”, piše u saopštenju.

Navodi se da će za klubove koji učestvuju u Prvim ligama Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji, biti opredijeljeno ukupno 61,5 odsto ukupnog iznosa podrške, odnosno 24,6 hiljada eura ili 1.640 po ekipi.

“Za klubove koji učestvuju u Drugoj ligi Crne Gore u ženskoj konkurenciji, opredjeljuje se ukupno 35 odsto ukupnog iznosa podrške, odnosno 14 hiljada, hiljadu eura po ekipi. Klubovima koji učestvuju samo u mlađim kategorijama pod pokroviteljstvom OSCG, opredjeljuje se ukupno 3,5 odsto, odnosno 1.400 ili 700 eura po ekipi”, piše u saopštenju.

Saopšteno je da je Vlada zbog rebalansa budžeta Ministarstva sporta i mladih odlučila da se umanje ukupna sredstva opredijeljena sportskim organizacijama na redovnom godišnjem konkursu.

Navodi se da su Odbojkaškom savezu umanjena sredstva za 15 odsto ukupnog iznosa.

“OSCG obavještava klubove da će, nakon što je Vlada Crne Gore usvojila Informaciju o preusmjerenju sredstava Saveza za pomoć klubovima, pomoć isplatiti nakon što se sa Ministarstvom sporta potpiše Aneks Ugovora o korišćenju sredstava”, piše u saopštenju.

Bonus video: