Tara ne prestaje da brusi atletske bisere

Mlađu juniorku Irenu Bošković sa dva seniorska Trofeja Crne Gore talentom prate brojne nade mojkovačkog kluba

944 pregleda 109 reakcija 0 komentar(a)
Tara je sa tri juniorke i pet pionira ovojila osam seniorskih medalja, Foto: AK Tara
Tara je sa tri juniorke i pet pionira ovojila osam seniorskih medalja, Foto: AK Tara
Ažurirano: 14.06.2020. 22:21h

Jedna punoljetna atletičarka i osam seniorskih medalja - to je učinak za ponos mojkovačkom atletskom klubu Tara, koji je uspio i da odbrani "Trofej Crne Gore" u Baru. U ženskoj konkurenciji naslov je odbranila mlađa juniorka Irena Bošković, ali sa 10 centimetara boljim rezultatom u skoku uvis u odnosu na prethodnu sezonu.

Dva prva mjesta osvojila je njena dvije godina starija sestra Ana, koja je tek napunila 18 godina. Ostali takmičari trenera Marka i Danila Ristića, bili su mlađi od 16 godina.

"Više smo nego zadovoljni. Irena je preskočila 170 centimetara, a za letvicu na 175 falilo je manje od centimetra, iako nije u najboljoj formi. Uticalo je i vrijeme, jer je bilo znatno toplije i veća vlažnost nego u Mojkovcu, ali i atmosfera takmičenja, koja je za većinu naših atletičara bilo debitantsko", objasnio je profesor Marko.

Naročito dominantne su njegove atletičarke bile u bacanju diska, gdje su zauzele četiri prve pozicije.

"Ana je očekivano slavila, dok je Irena rekreativno bacila i zauzela četvrto mjesto. Irena je tek od Nove godine počela sa vježbama snage i ima idealnu visinu za skok uvis sa 193 centimetra i težinom od 62 kilograma. Uprkos tome sjajno baca, čak i kuglu. Očekujem da naredne sezone već kao starija juniorka sa lakoćom preskoči 180 centimetara. Ana je slavila i u koplju, koje zbog povrede lakta nije bacala čak pet godina. Od ostalih naših takmičarki najstarija u Baru je bila je Anđela Rosić i sa 16 godina je bila srebrna u disku i kugli, dvije godine mlađa Vesna Kljajević je bila treća u obje te konkurencije".

Medalju istog sjaja u skoku uvis sa 140 centimetara osvojila je 12-godišnja Nina Lašić, kojoj je srebro izmaklo zbog pokušaja više - objasnio je Marko Ristić.

U njegovom klubu nakon uspjeha u bacačkim, krenulo se i sa radom u skakačkim disciplinama.

"Premala je baza i morali smo tako. Samo ne radimo trkačke discipline, jer u njima i Evropa zaostaje za drugim kontinentima. Nema potrebe i ne želimo da se upuštamo u trku koju ne možemo dobiti. U budućnosti puno očekujem od 12-godišnje Sare Ćetković, koja je pred takmičenje skakala 4,6 metara, ali se nije privikla uslovima i nije ponovila rezultat kojim bi bila druga. No, slijedi Prvenstvo Crne Gore za pionire, koje i jeste mjerilo za nju, Radovana Sošića, Aleksandru Zejak... Na pionirskom prvsntvu debitovaće još dvije atletičarke i jedan pionir", zaključio je Marko Ristić.

Bonus video: