Emotivan oproštaj od šampionke: Mališi ćemo pričati kako mu je mama bila posebna

Od nje se posebno emotivno oprostila Ivana Maksimović Anđušić, srebrna olimpijka iz Londona 2012, osvajačica medalja na svim velikim takmičenjima

3463 pregleda 2 komentar(a)
Bobana Momčilović Veličković, Foto: Printscreen
Bobana Momčilović Veličković, Foto: Printscreen

Srbija i sportska javnost u regiji tuguje za Bobanom Momčilović Veličković, višestrukom evropskom prvakinjom u streljaštvu, koja je juče preminula je zbog komplikacija nakon porođaja, sa samo 30 godina.

Imala je eklampsiju, odnosno izliv krvi na mozak zbog čega je hitno prebačena u beogradsku bolnicu, gdje je i preminula.

Bobana je osvojila čak deset zlatnih medalja na Evropskim prvenstvima u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, pojedinačno i ekipno, a posljednje je uzela u Vroclavu u februaru, iako već u poodmakloj trudnoći.

Od nje se posebno emotivno oprostila Ivana Maksimović Anđušić, srebrna olimpijka iz Londona 2012, osvajačica medalja na svim velikim takmičenjima.

"Rekla sam joj da se radujem toj medalji, kao da sam je ja osvojila. I zaista sam tako mislila. Jako mi je bila draga i osjećala sam baš veliku sreću. Sjećam se da mi je uljepšala taj dan svojim uspjehom.

Takođe sam joj i rekla da joj zavidim... Da joj zavidim na divnoj trudnoći, na tome što se još uvijek takmiči iako stomačić više nije stomačić.

Što će svom djetetu imati da ispriča divnu, neponovljivu priču - da je zajedno s njim u stomaku postala evropski šampion. Ej! Dodala sam joj još da će mališa biti poseban, jer pobjednik je otkad znamo za njega.

Bobo naša, druži se sa anđelima i čuvaj nas, vidimo se opet na nekom ljepšem mestu", napisala je Ivana Maksimović Anđušić na Instagramu.

Bonus video: