Korona "uništila" karate: Otkazana sva velika takmičenja

Nadu u uspješnu sezonu crnogorski karatisti su izgubili odlaganjem Svjetskog prvenstva za narednu godinu

1001 pregleda 48 reakcija 0 komentar(a)
Svjetski juniorski prvak Bojan Bošković će pričekati svoj veliki seniorski debi, Foto: Karate savez Crne Gore
Svjetski juniorski prvak Bojan Bošković će pričekati svoj veliki seniorski debi, Foto: Karate savez Crne Gore

Kraj nadanjima karate sporta. Sezona je izgubljena pošto je juče i definitvno odlučeno da se neće održati ni Svjetsko prvenstvo, koje je bilo na programu od 17. do 22. novembra u Dubaiju.

Svjetska karate federacija - WKF, odlučila se na odgađanje za isti termnin naredne godine u istom gradu.

Izvršni komitet WKF na video-konferenciji, nakon konsultacija sa čelnicima karate asocijacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, odlučio je da se šampionat odgodi.

- Odgođen je i Kongres Svjetske karate federacije, pa će i on biti održan tokom šampionata naredne godine. Odgađanje takmičenja u Dubaiju uslovilo je pomjeranje Prvenstva svijeta u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će umjesto 2021. biti održano godinu kasnije - kazao je predsjednik Svjetske karate federacije Antonio Espinosa.

Pandemija koronavirusa odgodila je i seniorsko prvenstvo Evrope, koje je trebalo da bude održano od 25. do 29. marta u Bakuu.

S obzirom na gašenje posljednje nade da se naši karatisti ove sezone mogu oprobati na velikom takmičenju, pošto je do juče na zvaničnom sajtu WKF stajao reklamni poster za šampionat u Dubaiju, jedino takmičenje koje je još izvjesno je Balkansko prvesntvo u Hrvatskoj krajem ove godine.

Bonus video: