Anđelić i Jončić vode "mrtvu" trku u Laser Radijalu

Milivoj Dukić u olimpijskoj klasi i Nikola Golubović u Laser 4.7. nadomak su titulama prvaka Crne Gore

354 pregleda 0 komentar(a)
I djevojčice pokazuju zavidno umijeće, Foto: Magna
I djevojčice pokazuju zavidno umijeće, Foto: Magna
Ažurirano: 28.06.2020. 14:31h

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020. koje je počelo u petak 26. juna, danas će biti završeno a najboljima će dodjela nagrada biti upriličena u 17 časova u amfiteatru na Promenadi Luštica bay marine.

Prvenstvo organizuju jedriličarski klub Delfin i Crnogorski jedriličarski savez uz podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore i kompanije Luštica Bay.

Najveće izglede da se okiti ttulom prvaka nakon dva dana regata u olimpijskoj klasi Laser Standard ima naš olimpijac Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić. Perspektivni Ilija Marković iz Delfina je drugi, treći je Matija Grabić takođe iz Delfina.

Juče se tokom tri regate jedrilo po maestralu jačine do 10 dop 14 čvorova, a u kalsi Optimist Pavle Musić iz tivatskog Delfina zadržao je prvo mjesto, ispred klupskog druga Viktora Lesjaka, dok je na trećoj poziciji Romina Racković iz kotorskog Lahora.

Racković je na prvom mjestu u konkurenciji djevojčica, na drugom je Katja Ivanova, a na trećem Nina Strahinja, sve tri iz kotorskog Lahora.

U konkurenciji do dvanaest godina Viktor Lesjak iz tivatskog Delfina je prvi, njegov klupski drug Petar Klakor je drugi, dok je na trećem mjestu Nina Strahinja iz kotorskog Lahora.

Nikola Golubović jedriličar Delfina iz Tivta sigurno drži prvo mjesto u Laser 4.7. Tokom dva dana takmičenja i šest regata, osvojio je isto toliko prvih mjesta. Drugi je Robert Moris iz ekipe Jugole Grakalić iz Herceg Novog, a treći Miloš Vujović iz Lahora.

Stefan Anđelić iz Delfina vodi u klasi Laser Radial, sa istim brojem bodova kao i njegov klupski drug Danilo Jončić, pa nas posljednjeg dana takmičenja očekuje velika borba za titulu šampiona države u ovoj klasi. Na trećem mjestu je Ivan Pušić iz Jugole Grakalića.

U akvatorijumu zaliva Tršte u klasama Optimist i Laser bori se 55 jedriličara iz četiri crnogorska kluba, JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić Herceg Novi, JK Jovo Dabović Baošići i JK Delfin Tivat.

Bonus video: