Rekordi Ognjena Marsenića i Vesne Kljajević

Pionir beranskog Lima je bio brži do rekorda mlađih juniora u sprintu na 60 metara, za Kljajević četiri medalje ali i rekord u disku pionirki

704 pregleda 136 reakcija 0 komentar(a)
Kljajević sa trenerom Danilom Ristićem, Foto: AK Tara
Kljajević sa trenerom Danilom Ristićem, Foto: AK Tara

Atletičar beranskog Lima, Ognjen Marsenić i Vesna Kljajević iz mojkovačke Tare postavili su državne rekorde prvog dana pojedinačnog prvenstva Crne Gore za pionire i pionirke u Baru. Iako pionir, Marsenić je trku na 60 metara istrčao za sedam sekundi i 20 stotniki, što je novi rekord i u uzrastu mlađih juniora. Kljajević je postavila rekord u bacanju diska za pionirke (800gr) sa rezultatom 30,19 metara.

Kljajević je bila najuspješnija atletičarka, pošto je ta 14-godišnja djevojčica osvojila tri zlata i srebro u bacačkim disciplinama.

"Došlo je do promjene propisane težine diska, ali je uprkos tome rezultat Klajeviuć odličan. Tim prije, jer je u svim hicima bila dobra, što zanči da taj rekord i prvo mjesto nisu bili slučajnost", kazao je Danilo Ristić, trener AK Tara.

Najviše uspjeha prvog dana takmičenja imali su pioniri i pionirke Mornara i Lovćen sa po deset medalja. Kao trećeplasirani prvi dio takmičenja završio je Orion sa sedam odličja.

Nastupilo je više od atletičara iz 12 atletskih klubova

Bonus video: