Sajber turnirima dominiraju crnogorski takmičari

Crnogorska karate reprezentacija pobjednik je sajber turnira “Summer Cup E-Tournament”

3477 pregleda 130 reakcija 4 komentar(a)
Neda vodi i na svjetskoj rang lsiti u sajber karateu do 10 godina, Foto: KK Potoci
Neda vodi i na svjetskoj rang lsiti u sajber karateu do 10 godina, Foto: KK Potoci
Ažurirano: 04.07.2020. 14:40h

Crnogorska karate reprezentacija pobjednik je sajber turnira “Summer Cup E-Tournament” koji je odobren od strane Svjetske Karate federacije - WKF.

Takmičari iz pljevaljskog KK Potoci i podgoričkog Omladinca osvojili su 17 medalja - devet zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih, i u ukupnom poretku 50-tak selekcija i timova su bili prvi, ispred Italije sa 15 medalja, od kojih četiri zlatne.

Karate je, poput brojnih drugih sportova u problemu zbog pandemije i ove godine su otkazano i Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

"Konkurencija je jaka, eto na "sportdata.org" postoji broj učesnika, selekcija i timova i zadovoljni smo postignutim rezultatima. Naredna takmičenja će biti još brojnija jer u srijedu startuje Svjetska serija sa oko 650 takmičara", kazala je Irena Ilinčić, trener u KK Omladinac.

Njen kata tim u sastavu Blažo Micevski, Dušan Petrović i Vasilije Perović osvojio je dvije zalttne medalje - u seniorskoj i kombinovanom timu juniora i mlađih seniora, a u pojedinačnoj konkurtenciji Anđela Lapčić je bila prva u juniorkama.

I Ružica Maksimović iz KK Potoci je zadovoljna uspjesima njenih takmičar.

"Na svjetskoj rang listi Neda Beljkaš se nalazi na prvom mjestu u uzrastu do 10 godina, Luka Klačar je na drugom. Moji su takmičari učestvovali na 6 onlajn turnira i osvojili su 10 zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje .U nedostatku regularnih takmičenja, ovo je bila odlična provjera naših takmičara u jakoj svjetskoj konkurenciji. I značiće im to iskustvo", rekla je Ružica Maksimović, trener KK Potoci.

Bonus video: