U Formuli 1 nema mjesta za Sebastijana Fetela!

Red Bul ima Holanđanina Maksa Ferstapena koji je pod ugovorom do 2023. te Aleksa Albona

7723 pregleda 3 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: AP
Sebastijan Fetel, Foto: AP

Četvorostruki svjetski prvak u Formuli 1, 33-godišnji Njemac Sebastian Fetel, teško će pronaći novi angažman nakon što mu na kraju ove sezone istekne ugovor s Ferarijem, jer za njega mjesta nema čak ni u Red Bulu, s kojim je osvojio sva četiri naslova.

"Nema mjesta za Fetela kod nas", izjavio je u četvrtak za njemački Auto, Moto i Sport magazin Red Bulov savjetnik za auto-moto sport Helmut Marko, odbacujući na taj način spekulacije o Fetelovom povratku u ekipu u kojoj je doživio najveće uspjehe u karijeri.

Red Bul ima Holanđanina Maksa Ferstapena koji je pod ugovorom do 2023. te Aleksa Albona, koji osim što je dobar vozač ima i još jedan adut.

"Imamo Albona i s njim smo zadovoljni. Aleks je po jednoj strani Tajlanđanin, a 51 posto vlasništva Red Bula je u tajlandskim rukama", rekao je Marko.

Fetel je tako ostao bez jedne od posljednjih mogućih opcija za nastavak karijere u Formuli 1, jer su za sljedeću sezonu popunjena mjesta i u Mercedesu, a povratkom Fernanda Alonsa u Reno i tamo su Njemcu vrata zatvorena.

Marko ima predlog.

"Da sam ja na Sebastijanovom mjestu, uzeo bih godinu predaha i posmatrao situaciju. Možda će se za godinu nešto otvoriti ili će imati neku bolju ideju. No, možda mu se život u krugu porodice toliko svidi da neće ni željeti da se vrati", zaključio je Helmut Marko.

Bonus video: