Markes slomio nadlakticu u teškom padu, Francuz pobijedio u Španiji

Vozač Petronas Jamahe slavio u startnoj, sprektakularnoj trci u Kraljevskoj klasi, Markes pri padu prošao poput Rinsa

3234 pregleda 3 komentar(a)
Kvartararo je slavio veliko prdnošću nakon dvije greške Markesa, Foto: REUTERS
Kvartararo je slavio veliko prdnošću nakon dvije greške Markesa, Foto: REUTERS

Francuz Fabio Kvartararo pobjednik je prve trke sezone u Kraljevskoj klasi. Supertalentovani, 21-godišnji vozač ručno rađene Jamahe, imao je i pol-poziciju u španskom Heresu, a danas je slavio ispred Maverika Vinjalesa na fabričkoj Jamahi i motocikliste Dukatija, Andree Dovicioza.

Velika nagrada Španije bila je spektakl, koji je završen bez plasmana za dvojicu najtrofejnijih motociklista svih vremena, pošto sedmostruki prvak Valentino Rosi na Jamahi nije završio trku usjed tehničkog kvara, a aktuelni i osvajač šest naslova prvaka u Moto GP, Španac Mark Markes je pao u pokušaju da pretekne Vinjalesa.

Kvartararo je loše starovao i prvo mjesto je preuzeo Markes sa treće pozicje, dok je Vinjales takođe prošao ispred Francuza. No, Markes je izletio sa staze i vratio se na posljednjem mjestu. Kvartaro je potom pretekao Vinajlesa a Markes je uspio da se probije na treću pozicju i u pokušaju da dođe do druge pao je na istoj krivini kao juče Doviciozo, Džek Miler i Aleks Rins.

Najgore su prošli Rins, koji je doživio lom kosti u ramenu, pa vozač Suzukija danas nije nastupio, ali i markes sa prelomom nadlaktice.

Pogledajte pad Markesa, u kojem je polomio nadlakticu!

Bonus video: