Neustrašivi Markes: Želi da vozi pet dana nakon loma ruke

Brojni mediji se pozivaju na Markesov razgovor s hirurgom Havijerom Mirom nakon operacije, u kojem je aktuelni svjetski prvak pitao ljekara može li da nastupi već u Heresu, na što mu je ovaj odgovorio da je s puno sreće to možda moguće

2171 pregleda 0 komentar(a)
Mark Markes nakon pada, Foto: REUTERS
Mark Markes nakon pada, Foto: REUTERS

Španski motociklista Mark Markes, koji je u utorak operisan u Barseloni nakon nedjeljnog teškog pada na Velikoj nagradi Španije u Heresu, želi da nastupi već ove nedjelje na istoj stazi na Velikoj nagradi Andaluzije.

Markes je slomio nadlaktičnu kost desne ruke u koju mu je u utorak ugrađena titanijumska pločica. U srijedu je već započeo sa rehabilitacijom, nadajući se da će u petak biti sposoban da sjedne na motocikl i učestvuje na slobodnim treninzima uoči druge trke nove sezone Svjetskog prvenstva u klasi MotoGP.

Brojni mediji se pozivaju na Markesov razgovor s hirurgom Havijerom Mirom nakon operacije, u kojem je aktuelni svjetski prvak pitao ljekara može li da nastupi već u Heresu, na što mu je ovaj odgovorio da je s puno sreće to možda moguće.

Mir je, ipak, savjetovao Markesu i ekipi Honda Repsol savjetovao da se posvete pripremi za Veliku nagradu Češke koja je na rasporedu u Brnu 9. avgusta.

Konačnu odluku o nastupu Markse mora u subotu donijeti uz dopuštenje ljekara.

Markesa ohrabruje činjenica da je Horhe Lorenco 2013. u četvrtak pao tokom testnih vožnji, slomio ključnu kost, a u petak je nakon operativnog zahvata već bio na stazi i u subotu dobio dopuštenje za nastup.

Markesov cilj je da vozi u nedjelju i bori se za bodove, jer je u skraćenoj sezoni od sadašnjih 13 trka svaki bod važan.

Velika nagrada Andaluzije u nedjelju počinje u 14 sati.

Bonus video: