Pokušao sam da spustim tenzije, nisam ničiji servis ili marioneta

Naglasio bih, da ja, Zoran Vukčević, nisam ničiji servis i marioneta, ni gospodina Pajkovića, ni bilo koga, a to dobro zna i gospodin Marković iz naše dosadašnje saradnje i druženja", naglasio je Vukčević

17217 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Predsjednik OSCG Cvetko Pajković i predsjednik Skupštine Zoran Vukčević, Foto: Stefan Ivanović
Predsjednik OSCG Cvetko Pajković i predsjednik Skupštine Zoran Vukčević, Foto: Stefan Ivanović

Predsjednik Skupštine Odbojkaškog saveza Crne Gore Zoran Vukčević obratio se saopštenjem, nakon neobičnog i neuobičajenog slučaja koji se dogodio u četvrtak.

Dugogodišnji reprezentativac i kapiten reprezentacije Milan Marković, delegat Skupštine, nije mogao da diskutuje na sjednici, jer je, po mišljenju predsjednika Skupštine Vukčevića, uvrijedio predsjednika Saveza Cvetka Pajkovića.

Marković je optužio Pajkovića da je poslušnik i marioneta, nakon čega mu je Vukčević oduzeo riječ.

Vukčević je u reagovanju istakao da je, "znajući da postoji netrpeljivost između Markovića i Pajkovića pokušao na početku izlaganja da spusti tenzije", te da je njegov "jedini grijeh što je nekoliko puta pokušao da opomene Markovića tražeći od njega da se ispoštuje skupštinska procedura".

U saopštenju Vukčevića se navodi:

"Kao predsjednik Skupštine Odbojkaškog saveza Crne Gore, neko ko je dugo u ovom sportu, imam obavezu da obrazložim svoj postupak na sjednici održanoj 23.jula".

"Sjednica je išla svojim tokom do tačke imenovanja predsjednika, kada se za diskusiju javio g-din Milan Marković i dobio riječ. G-din Marković je u uvodnom dijelu svog izlaganja uputio niz ličnih opaski na račun predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića, a znajući da postoji netrepeljivost između njega i g-dina Pajkovića već duže vrijeme, pokušao sam na početku njegovog izlaganja da spustim tenzije. Prepoznajući da će u nastavku izlaganja to preći u neki lični obračun između njega i Pajkovića, nekoliko puta sam pokušao da opomenem tražeći od njega da se ispoštuje skupštinska procedura".

"To je bio jedini moj 'grijeh' koji je nastao iz želje da ne narušimo rad i ugled Skupštine OSCG, koji ovaj dom treba da ima i zaslužuje".

"Istakao bih i da sam ja cijelo vrijeme, od 2006.godine, odnosno od obnove nezavisnosti Crne Gore i formiranja Odbojkaškog saveza Crne Gore, posvetio radeći u muškoj reprezentativnoj odbojci, pokušajući da prenesem znanje koje sam stekao radeći sa našim poznatim i priznatim trenerima, kako u klubu, tako i u reprezentaciji, i da je sav moj rad bio na volonterskoj ili dobrovoljnoj osnovi, odnosno da za svoj rad nisam primao nikakvu naknadu, a neka kulminacija tog rada sa mladim igračima je i osvajanje zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu sa juniorskoj reprezentacijom 2019.godine".

"Na kraju bih naglasio, da ja, Zoran Vukčević, nisam ničiji servis i marioneta, ni g-dina Pajkovića, ni bilo koga, a to dobro zna i g-din Marković iz naše dosadašnje saradnje i druženja".

"Ovim putem završavam svaku dalju prepisku na ovu temu, a spreman sam da u ličnoj komunikaciji odgovorim na bilo koje postavljeno pitanje od strane delegata Skupštine OSCG, Saveza ili g-dina Markovića".

Bonus video: