Markes odustao prije kvalifikacija, Kvartararu pol

Mark kao šampion nije mogao da ostane kod kuće ako je postajala minimalna šansa da nastupi. Sada osjeća bol, ali je ostalo dosta trka do kraja - rekao je Alberto Puig, šef Repsol Honde, čiji glavni adut neće nastupiti na VN Andaluzije

3730 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bol je bio jači od želja Marka Markesa da nastupi na Velikoj nagradi Andaluzije.

Šestostruki šampion Moto GP klase je odradio dva treninga u Heresu, ali je onda izašao na stazu na početku kvalifikacija i bez postavljenog vremena otišao u boks.

Tako je mogao da krene sa začelja, ali je iz Repsol Honde stigla vijest da Mrava iz Servere neće biti na trci.

- Plan je bio da učestvuje u kvalifikacijama, ali je osjetio jak bol. Bolje je da ne preduzimamo još rizika. Već je uradio dosta time što je pokušao. Podržavali smo ga sve vrijeme, on kao šampion nije mogao da ostane kod kuće ako je postajala minimalna šansa da nastupi. Sada osjeća bol, ali je ostalo dosta trka do kraja - rekao je Alberto Puig, šef Repsol Honde.

Markes je prije šest dana u Heresu slomio nadlakticu, ali se u utorak operisao kod čuvenog hirurga Ćavijera Mira u Barseloni.

Prvi plan je bio da se vrati na stazu naredne sedmice u Brnu, ali je pokušao da to ubrza. Nije uspjelo...

Drugi put zaredom, pol-poziciju je osvojio sjajni mladi Francuz italijanskog porijekla, Fabio Kvartararo na Petronas Jamahi. Brže vrijeme za desetinku je od njega imao Maverik Vinjales, ali je posljednji krug vozača Monster enerdži Jamaha tima poništen zbog izlaska van staze. Vinjales zato kreće drugi, ispred najvećeg iznenađenja kvalifikacija, Franćeska Banjaje iz Pramaka, te klupskog druga, legendarnog Valentina Rosija.

Bonus video: