Ferari je već otpisao dvije sezone: Bićemo konkurentni 2022.

Italijanski tim je tek na petom mjestu u šampionatu konstruktora poslije tri trke sezone koja je kasnila zbog pandemije koronavirusa

2044 pregleda 0 komentar(a)
Fetel u Ferarijevom bolidu, Foto: REUTERS
Fetel u Ferarijevom bolidu, Foto: REUTERS

Prvi čovjek ekipe Ferarija u Formuli 1 Džon Elkan rekao je danas da taj tim neće biti konkurentan prije 2022. godine.

"Postavljamo temelje za konkurentnost i vraćamo se pobjedama kada se promijene pravila 2022. godine. Ubijeđen sam u to. Čeka nas dug put", izjavio je Elkan za Gazetu delo sport.

Dodao je da ima puno povjerenje u šefa tima Matiju Binota, za koga je kazao da "ima karakteristike i vještine" da počne novi pobjednički ciklus.

Ferari je promijenio tehnički tim poslije lošeg početka sezone.

Italijanski tim je tek na petom mjestu u šampionatu konstruktora poslije tri trke sezone koja je kasnila zbog pandemije koronavirusa.

Najbolji rezultat je drugo mjesto Šarla Leklera na prvoj trci u sezoni.

"Ove godine nismo konkurentni zbog grešaka u dizajnu bolida. Imamo mnogo slabosti u aerodinamici, gubimo snagu motora. Realnost je da bolid nije konkurentan, što se vidjelo na stazi", ocijenio je Elkan.

Govorio je i o odluci da se ne produži ugovor Sebastijanu Fetelu, koga će zamijeniti Karlos Sajns.

"Imali smo šampione kao što su Alonso i Fetel, ali je nesumnjivo da je teže tražiti od njih da budu strpljivi u rekonstrukciji nego od mlađih pred kojima je budućnost", naveo je predsjednik Ferarija.

Po njegovim riječima, Ferari postavlja temelje za "izgradnju nečeg važnog i trajnog", što pokazuje petogodišnji ugovor sa Leklerom.

Bonus video: