Strol najbrži na užarenom asfaltu Silverstona, nove muke za Fetela

Njemac Niko Hulkenberg, koji se za volanom Rejsing pointa vratio u F1 kao zamjena za Meksikanca Serhija Peresa, prvog pozitivnog na koronavirus u najbržem cirkusu, na prvom treningu je imao deveto, a na drugom sedmo vrijeme, čime je opravdao privremeni angažman

3121 pregleda 0 komentar(a)
Strol na stazi u Silverstonu, Foto: La Casa De Papel
Strol na stazi u Silverstonu, Foto: La Casa De Papel

Holanđanin Maks Ferstapen (Red Bul) imao je najbrži krug prvog slobodnog treninga, a Kanađaninu Lensu Strolu (Rejsing point) to je uspjelo na drugom današnjem treningu na stazi u Silverstonu, gdje će se vozači Formule 1 u nedjelju boriti za bodove na Velikoj nagradi Britanije.

Strolovo vrijeme sa drugog treninga (1:27.274 minuta) bio je najbrži krug prvog dana jurnjave po užarenom asfaltu u Silverstonu, gdje je temperatura vazduga dostigla gotovo 35 stepeni, a podloga se zagrijavala i do 50 stepeni, pa su se gume trošile brže nego što je to uobičajeno, pogotovo za Veliku Britaniju.

Njemac Niko Hulkenberg, koji se za volanom Rejsing pointa vratio u F1 kao zamjena za Meksikanca Serhija Peresa, prvog pozitivnog na koronavirus u najbržem cirkusu, na prvom treningu je imao deveto, a na drugom sedmo vrijeme, čime je opravdao privremeni angažman.

Najviše muka imao je četvorostruki svjetski prvak Njemac Sebastijan Fetel (Ferari) koji je na prvom treningu odvozio samo dva kruga, zbog problema s hlađenjem motora, i ostao bez službenog vremena, a na drugom treningu je imao tek 18. rezultat među dvadesetoricom vozača.

U subotu će se vozači boriti za startne pozicije za nedjeljnu utrku, a kvalifikacioni trening počeće u 15 sati.

Bonus video: