Kaubojsi su najveći sportski brend petu godinu zaredom

Forbs je vrijednost Kaubojsa procijenio na 5.5 milijardi dolara, dok se na drugom mjestu nalazi bejzbol ekipa Njujork Jenkis vrijednosti od pet milijardi dolara

2746 pregleda 0 komentar(a)
Dalas Kaubojsi, Foto: AP
Dalas Kaubojsi, Foto: AP

NFL klub Dalas Kaubojs petu godinu zaredom je procijenjen kao najvredniji sportski klub na svijetu prema finansijskom magazinu Forbs.

Forbs je vrijednost Kaubojsa procijenio na 5.5 milijardi dolara, dok se na drugom mjestu nalazi bejzbol ekipa Njujork Jenkis vrijednosti od pet milijardi dolara.

Slijede tri NBA sastava, treći su Njujork Niks (4.6 milijardi dolara), Los Anđeles Lejkersi sa 4.4 milijarde, te Golden Stejt Voriorsi sa 4.3 milijarde dolara.

Najvredniji neamerički klub je fudbalski velikan Real Madrid na šestom mjestu s procijenjenom vrijednosti od 4.24 milijarde dolara, a među 10 svoje su mjesto pronašli još Barselona na osmom mjestu sa 4.02 milijarde, te Mančester junajted na 10. mjestu sa 3.81 milijardi dolara.

Na ljestvici 50 najvrednijih klubova svijeta nalazi se čak 27 NFL momčadi, devet NBA te po sedam MLB sastava i evropskih fudbalskih klubova, dok nema niti jednog NHL sastava kao niti ekipe iz Formule 1.

LISTA NAJVREDNIJIH SVJETSKIH KLUBOVA

1. Dalas Kaubojs (NFL) 5.5 milijardi

2. Njujork Jenkis (MLB) 5 milijardi

3. Njujork Niks (NBA) 4.6 milijardi

4. LA Lejkers (NBA) 4.4 milijarde

5. Golden stejt Voriors (NBA) 4.3 milijarde

6. Real Madrid (fudbal) 4.24 milijarde

7. Nju Inglans Petriots (NFL) 4.1 milijarda

8. Barselona (fudbal) 4.02 milijarde

9. Njujork Džajants (NFL) 3.9 milijardi

10. Mančester junajted (fudbal) 3.81 milijardi

Bonus video: