Marko Trifunović sahranjen u Kolašinu

Trifunović je 1963. godine bio prvak SFR Jugoslavije i reprezentativac u vrijeme kada je u njenom sastavu bilo mjesta samo za tri takmičara

15522 pregleda 88 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Proslavljeni crnogorski i jugoslovenski džudista Marko Trifunović preminuo je poslije duže bolesti, 30. jula u Kolašinu u 79. godini, gdje je sahranjen u krugu porodice prema mjerama NKT.

Marko je 1963. godine bio prvak SFR Jugoslavije i reprezentativac u vrijeme kada je u njenom sastavu bilo mjesta samo za tri takmičara. Tako je nastupao uz legendarne Stojana Stojakovića i Boru Cveića.

Džudo klub „Budućnost“ je 1965. godine postao član prve savezne lige SFR Jugoslavije i nosioc razvoja ovog sporta u Crnoj Gori zavaljujući velikom doprinosu Marka Trifunovića.

"Dok bude ovog sporta, uz zahvalnost, pamtiće se izuzetan doprinos Marka Trifunovića za njegov razvoj i činjenica da je pripadao generaciji koja se bavila ovim sportom isključivo iz ljubavi prema ovoj plemenitoj olimpijskoj vještini", navodi se u uproštaju Udruženja džudo veterana Crne Gore, koje je potpisao Božidar Markuš.

Bonus video: