Doviciozo prvi na Red bul ringu, Rosi i Vinales izbjegli teže povrede

Italijan je danas prvi prošao kroz cilj na Red Bul Ringu u Špilbergu, težak sudar Zarka i Morbidelija, Rosi i Vinales izbjegli teže povrede

3188 pregleda 0 komentar(a)
Andrea Doviciozo, Foto: Reuters
Andrea Doviciozo, Foto: Reuters

Andrea Doviciozo, član Dukatija, osvojio je Veliku nagradu Austrije u kraljevskoj klasi Moto GP-ja.

Italijan je danas prvi prošao kroz cilj na Red Bul Ringu u Špilbergu.

Kao pobjednici, međutim, moraju da se osjećaju i italijanski veteran Valentino Rosi i Španjac Maverik Vinales koji su pravim čudom izbjegli teže povrede kada su se sudarili Francuz Žoan Zarko i Italijan Franko Morbideli.

Morbideli i Zarko su završili pored staze, ali se jedan od motocikala zakovitlao vazduhom i prijetio vozačima koji su dolazili iza pomentue dvojica.

Prvi na udaru bili su Vinales i Rosi. Srećom, leteći motocikl je preletio preko Vinalesa i proletio ispred Rosija, pa su obojica neokrznuti prošli dalje.

Zarko je nepovrijeđen izašao iz incidenta, a Morbideli je uz pomoć ljekara odveden sa staze, ali čini se bez težih posljedica.

Trka je prekinuta kako bi bili uklonjeni ostaci motocikala i bila popravljena zaštitna ograda. Nastavak s novim startom najbolje je iskoristio Italijan Andrea Doviciozo (Dukati), koji je stigao do 15. pobjede u karijeri.

Drugo mjesto osvojio je Španac Hoan Mir (Suzuki) koji je za pobjednikom zaostao 1.377 sekundi, a treći je bio Australijanac Žak Miller (Dukati) sa zaostatkom 1.549 sekundi.

Najbolji svjetski motociklisti će već za sedam dana voziti šestu trku sezone, ponovno na Red Bul Ringu u Špilbergu, a boritće se za Veliku nagradu Štajerske.

Rezultati: 1. Andrea Dovicioso (Italija/Dukati) 28:20.853, 2. Hoan Mir (Španija/Suzuki) +1.377 3. Žak Miler (Australija/Dukati) +1.549, 4. Bred Binder (Južna Afrika/KTM) +5.526, 5. Valentino Rosi (Italija/Jamaha) +5.837 ...

SP vozača - ukupno (4/14): 1. Fabio Kvartararo (Francusja) 67 bodova, 2. Andrea Doviciozo (Italija) 56, 3. Maverik Vinales (Španija) 48, 4. Bred Binder (Južna Afrika) 41, 5. Valentino Rosi (Italija) 38...

Bonus video: