Hamiltonu rutinska pobjeda na Spa Frankoršampu, Đovinaci i Rasel bez povreda u havariji

Luis Hamilton je od starta bio nedodirljiv u Belgiji, ali mu je Rikardo otkinuo bod najbržim krugom u finišu

3041 pregleda 32 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Aktuelni prvak, Britanac Luis Hamilton osvajač je Velike nagrade Belgije, pošto je u Mercedesu bio najbrži u Formuli 1 na Spa Frankoršampu.

Nakon što je dan ranije obezbijedio 93. pol poziciju, Hamilton je iskoristio prednosti fantastičnog bolida da trijmumfuje ispred klupskog druga Valterija Botasa, dok je Holanđanin Maks Ferstapen bio treći u Red Bulu.

Ferstapen nije imao šansi nakon što su inženjeri Mercedesa riješili probleme zbog kojih je njihov bolid prebrzo "trošio" pneumatike, pa su i vozači Mercedesa sa puno više samopouzdanja koristili prednosti najboljih bolida u istoriji.

Na četvrtom mjestu završio je Danijel Rikardo, koji je Hamiltonu uspio da u finišu trke oduzme bod, jer je odvozio najbrži krug u bolidu Renoa.

Trku je obilježio i težak udes u 11. krugu nakon greške Antonija Đovinacija u Alfa Romeu. On je izgubio kontrolu i udario u zaštitnu ogradu koja ga je odbila na stazu baš na Džordža Rasela u Vilijamsu. Bolidi su uništeni, dok su vozači prošli bez povreda ali i bodova, jer nisu mogli nastaviti.

Razočaravajuća su 13. i 14. pozicija Sebastijana Fetela i Šarla Leklera, jer Ferari je imao čudnu strategiju velikog pbrokja pit stopova i loše bolide ove sezone.

Za najboljeg vozača trke proglašen je Pjer Gasli u Alfa Tauriju, koji je završio na osmom mjestu.

Bonus video: