Roglič odmah pokazao snagu na brdu

Vodeći u ukupnom plasmanu Francuz Julian Alaflip bio je peti u vremenu pobjednka, kao i prošlogodišnji pobjednik Kolumbijac Egan Bernal, koji je zauzeo sedmo mjesto u etapi

2254 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Slovenački biciklista Primož Roglič (Jumbo-Visma) potvrdio je status prvog favorita za pobjedu na ovogodišnjem "Tur d Frans" pobjedom u četvrtoj etapi, prvoj s ciljem na vrhu uspona, voženoj od Sisterona do Orsere-Merlea u dužini od 160.5 kilometara.

Samopouzdani Roglič izveo je svoju ekipu na čelo glavne grupe na početku posljednjeg, sedam kilometara dugog uspona, a njegove "vodonoše" nametnuli su takav tempo kojim su u potpunosti onemogućili konkurente da krenu u protivnapad.

U samoj završnici etape Roglič je krenuo u nezadrživi sprint i u cilj je prošao sa sigurnom prednošću u odnosu na drugoplasiranog zelmljaka Tadeja Pogačara (UAE Emirates), dok je treće mjesto zauzeo Francuz Gijom Martin (Cofidis).

Vodeći u ukupnom plasmanu Francuz Julian Alaflip bio je peti u vremenu pobjednka, kao i prošlogodišnji pobjednik Kolumbijac Egan Bernal, koji je zauzeo sedmo mjesto u etapi.

Nakon četiri etape Alafilip je vodeći u ukupnom plasmanu s četiri sekunde boljim vremenom od Britanca Adama Jejtsa, dok je Roflič stigao na treće mjesto sa sedam sekundi iza vodećeg.

Bonus video: