ŠAH: POJEDINAČNO PRVENSTVO CRNE GORE

Nikola Đukić od petka u odbrani titule prvaka

Titulu na 72. Pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u šahu brani naš najbolji šahista, Nikola Đukić

2188 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Đukić je prvi favorit 72. državnog prvenstva, Foto: Nenad Mandić
Nikola Đukić je prvi favorit 72. državnog prvenstva, Foto: Nenad Mandić

Pojedinačno prvenstvo Crne Gore u šahu biće održano od 11. do 17. septembra u poslovnom centru Kapital plaza u Podgorici, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Šampionat, 72. po redu, biće odigran u devet kola po Švajcarskom sistemu, za nagradni fond od 3.500 eura, koji je raspoređen na deset redovnih i četiri specijalne nagrade.

Specijane nagrade su predviđene za najbolje plasiranu šahistkinju, omladinca, igrača sa rejtingom ispod 2.200 i šahistu sa rejtingom ispod 2.000 poena.

Titulu brani velemajstor Nikola Đukić, koji je prvi favorit i ove godine.

Najveće konkurente imaće u reprezentativcima, velemajstorima Dragiši Blagojeviću i Nebojši Nikčeviću i intermajstorima Blažu Kaleziću, Luki Draškoviću i Aleksandru Tomiću.

"Prvenstvo će biti istinski praznik šaha, mladosti i ljepote, pošto će na njemu učestvovati naši najperspektivniji mladi šahisti i naše šampionke u raznim kategorijama, predvođene Aleksandrom Milović, našom čelnom tablom reprezentacije", piše u saopštenju Šahovskog saveza.

Predsjednik Jovan Milović zahvalio se menadžmentu Kapital plaze na izuzetnom gostoprimstvu i razumijevanju da im omogući održavanje šampionata u delikatnom trenutku, izazvanom koronavirusom.

"Neće biti moguće prisustvo publike, što će donekle umanjiti draž predstojećeg šapionata. Strogo ćemo se pridržavati mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i preporuka Evropske šahovske unije, jer nam je najbitnije zdravlje svih učesnika", rekao je predsjednik Šahovskog saveza.

On je naglasio da svi zainteresovani ljubitelji šaha moći da onlajn prate partije na sajtu Šahovskog saveza.

Organizator 72. šampionata je Šahovski savez Crne Gore, u saradnji sa ŠK Budućnost, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih.

Svečano otvaranje prvenstva predviđeno je za 16 sati na galeriji poslovne kule Kapital plaza, dok će 30 minuta kasnije početi mečevi prvog kola.

Preporučujemo za Vas