Đukić maksimalan i nakon trećeg kola

Sjutra su na programu dva kola

3180 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nenad Mandić
Foto: Nenad Mandić

Branilac trofeja Nikola Đukić je zadržao maksimalan učinak i poslije drugog takmičarskog dana i tri odigrana kola na 72. pojedinačnom seniorskom prvenstvu Crne Gore u šahu.

Prvi favorit, koji je juče savladao Darija Alivodića, u drugom kolu kaznio je pasivnu igru FIDE majstora iz Bijelog Polja, Armina Mušovića.

U trećem je, nakon neprecizne igre, Aleksandar Tomić morao je čestitati pobjedu šahisti podgoričke Budućnosti.

Standardni reprezentativac Blažo Kalezić savladao je Dragana Popadića, da bi se u popodnevnom kolu saglasio na remi u partiji sa aktuelnim prvakom svijeta za slabovide i slijepe šahiste Predragom Nikačem. Zanimljivu partiju u trećem kolu odigrali su Luka Drašković i Bogdan Podlesnik, koja je okončana remijem, pa su poput Kalezića i Nikača nakon dvije pobjede, na svoj konto dodali po pola poena, baš kao i FIDE majstor iz Bara Miloš Pečurica.

U grupi igrača sa 2,5 poena su i velemajstor Dragiša Blagojević, koji je iskoristio prednost početnog poteza protiv Aleksandre Milović i Andrej Šuković koji je u omladinskom derbiju savladao Vuka Miletića iz Nikšića.

Međusobni duel Blagojevića i Šukovića u drugom kolu je okončan remijem, poslije duge borbe.

U grupi igrača sa dva poena su Mušović i Tomić, kao i talentovani Cetinjanin Milo Pobor, predsjednik Šahovskog Savez Crne Gore Jovan Milović i Nenad Karišik.

Sjutra su na programu dva kola.

Bonus video: