Morbideliju prvi trijumf, Doktoru izmakao podijum u posljednjem krugu

Vozač Petronas Jamahe, Italijan Franko Morbideli pobjednik je šeste trke Moto GP šampionata, voženoj za Veliku nagradu San Marina i Riminija

6344 pregleda 0 komentar(a)
Morbideli i Banjaja nisu štedjeli šampanjac, Foto: Beta/AP
Morbideli i Banjaja nisu štedjeli šampanjac, Foto: Beta/AP

Vozač Petronas Jamahe, Italijan Franko Morbideli pobjednik je šeste trke Moto GP šampionata, koja je za Veliku nagradu San Marina i Riminija vožena na stazi "Marko Simonćeli".

To je njegova prva pobjeda u Moto GP šampionatu.

Morbideli, koji je 2017. godine bio šampion Moto 2 kategorije, ostvario je devetu pobjedu u karijeri, prvu poslije tri godine.

On je sa više od dvije i po sekunde bio brži od Franćeska Banjaje na Pramak Dukatiju, koji je izborio prvi podijum u kraljevskoj klasi.

Italijanima se na podijumu pridružio Španac Đoan Mir na Suzukiju. On je u direktnoj borbi za pobjedničko postolje pobijedio Valentina Rosija, preticanjem u posljednjem krugu.

Rosi je završio kao četvrtoplasirani, dok je peti bio Aleks Rins. Čelnu poziciju preuzeo je Andrea Doviciozo na Dukatiju, koji je danas bio sedmi, sa 76 bodova i ima šest više od Fabija Kvartarara. Na trećem mjestu je Džek Miler sa 64 boda.

Sezona u Moto GP šampionatu biće nastvaljena narednog vikenda Velikom nagradom Emilije Romanje na stazi "Marko Simonćeli".

Bonus video: