Mrkajiću titula, Markoviću i Stanišiću novi rekord

Ivo Stanišić i Jovica Marković u kvalifikacijama upucali 123 "goluba" za obaranje osam godina starog rekorda u disciplini trap

2712 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi je nakon srebra zaslužio ekipno zlato, Foto: SSCG
Herceg Novi je nakon srebra zaslužio ekipno zlato, Foto: SSCG

Prvenstvo Crne Gore u streljaštvu u olimpijskoj disciplini leteće mete - trap, obilježili su nevjerovatni rezultati.

Titulom se na strečlištu Košljun kod Budve okitio Dragan Mrkajić, iako su osam godina star rekord Novljanina Dragoslava Rackovića uspjeli da premaše Ivo Stanišić i Jovica Marković, koji su upucali 123 od 125 "golubova", a prethdoni rejkord je bio 122.

Rezultat Markovića i Stanišića je vrijedan olimpijskog finala, ali je ostvaren u kvalifikacijama, iz kojih se bodovi ne prensoe u finale. U finalu je slavio Mrkajić, pobjedom nad Stanišićem, dok je Nikola Marković bio treći.

Mrkajiću je to druga titula prvaka Crne Gore.

Ekipnu titulu zaslužio je prošlogodišnji viceprvak, Herceg Novi u sastavu Mrkajić, Boro Krivokapić i Nikola Perišić, ispred Cetinja (Stanišić, Lazar Boreta i Sanja Vujović) i trećeplasiranog Gamsa (Nikola i Jovica Marković, Vučinić).

U revijalnom dijelu nastupuo je i oduševio talentovani junior Stevo Stanišić. Takmičenju je prisustvovao i priznanja uručio Predsjednik Saveza Zoran Bošković

"Svako ko prati streljaštvo ili je prosto voljan da provjeri rezultate na svjetskom nivou, zna da je skor koji je za dva boda slabiji od apsolutnog, vrijedan finala najvećih takmičenja, uključujući i Olimpijske igre. Takav rezultat - ostvaren u skromnim crnogorskim uslovima i pod specifičnim okolnostima koje ne pamti savremeni sport, razlog je za veliki optimizam", piše u saopštenju Streljačkog saveza.

Navodi se da se naredni mjeseci završnice predolimpijskog ciklusa moraju dobro i strateški iskoristiti ako se želi da se "zlatni trenutak" crnogorskog trapa najbolje valorizuje.

Bonus video: