Milović i Kalezić na vrhu pred međusobni duel

Rasplet u skandinavskoj odbrani bio je u granicama remija, ali Milović je potezima kraljem iznudio grešku Đukića, koji je pružio ruku u znak predaje, pred neodbranjivim matom

7730 pregleda 44 reakcija 1 komentar(a)
Predsjednik ŠSCG Jovan Milović je na vrhu tabele nakon pobjede nad Nikolom Đukićem, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Predsjednik ŠSCG Jovan Milović je na vrhu tabele nakon pobjede nad Nikolom Đukićem, Foto: Šahovski savez Crne Gore

Šesto kolo 72. pojedinačnog šampionata obilježio je predsjednik ŠSCG Jovan Milović, koji je crnim figurama savladao branioca titula i prvu tablu reprezentacije, Nikolu Đukića.

Rasplet u skandinavskoj odbrani bio je u granicama remija, ali Milović je potezima kraljem iznudio grešku Đukića, koji je pružio ruku u znak predaje, pred neodbranjivim matom.

Milović je povezao četvrti trijumf nakon dva startna remija i podsjetio na ogroman potencijal koji je pokazivao i u omladinskim danima.

Ovom pobjedom se pridružio na čelu tabele internacionalnom majstoru Blažu Kaleziću, koji je crnim figurama održao remi u engleskoj partiji sa reprezentativnim kolegom Lukom Draškovićem.

Iza vodeđeg dvojca, sa pola poena manje se nalaze Drašković, kao i velemajstori Nebojša Nikčević i Dragiša Blagojević.

Nikčević je vezao četvrti trijumf pobijedivši Aleksandra Tomića, dok je Blagojević iskoristio grešku Nikača u jednakoj poziciji.

Bogdan Podlesnik ispustio je prednost protiv iskusnog majstora iz Pljevlja Vlastimira Bujišića, pa se morao zadovoljiti remijem, pa je jedini igrač sa 4 poena nakon šest odigranih kola. U grupi igrača sa 3,5 poena su devetorica.

Sedmo kolo, koje na programu je sjutra, obilježiće duel vodećih Milovića i Kalezića.

Partije počinju u 16.30 časova, a mogu se pratiti na sajtu saveza sahcg.me.

Bonus video: