Alonso: Šumaher će uvijek biti ispred Hamiltona

"Sjećam se da je Mihael bio vozač kojeg je teško pobijediti, jedan od najvećih talenata. On je imao "ono nešto", istakao je Španac

2662 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Dvostruki svjetski šampion Formule 1 Fernando Alonso je ocijenio da će Mihael Šumaher uvijek biti korak ispred Luisa Hamiltona, uprkos tome što će Britanac gotovo sigurno oboriti rekorde legendarnog vozača Ferarija.

Hamilton ima 90 pobjeda u Formuli 1, jednu manje od rekordera Šumahera, ali i pet titula, takođe jednu manje od Njemca.

"Sjećam se da je Mihael bio vozač kojeg je teško pobijediti, jedan od najvećih talenata. On je imao "ono nešto". Luis je veoma dobar i najbolji u svojoj generaciji. Ali, nije osvojio titulu sa Meklarenom kada je bio timski kolega sa Džensonom Batonom. U Mercedesu, Niko Rozberg je takođe bio svjetski šampion. Mihael nikada nije imao takve stvari, uvijek je osvajao. Za mene, Mihael je korak ispred", rekao je Alonso za Bild.

Pričao je i o periodu u Ferariju, kada je bio timski kolega sa Sebastijanom Fetelom.

"Ferari je najlegendarnija ekipa u Formuli 1. Posebno je voziti za Ferari. Iako nisam osvojio titulu, to je za mene bilo pozitivno iskustvo. Mislim da i Sebastijan ima lijepe uspomene na Ferari, čak iako nije osvojio titulu. Mislim da je obojici nedostajalo pravo vozilo i tehničke mogućnosti u pravo vrijeme", istakao je Alonso.

Bonus video: