Preminuo Gojko Radunović

Radunović je bio dugogodišnji takmičar i selektor bokserske reprezentacije Jugoslavije, nakon čega je bio član najužih rukovodstava Bokserskog saveza Crne Gore i nekadašnje zajedničke države

9140 pregleda 76 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dugogodišnji bokserski radnik Gojko Radunović preminuo je u Podgorici, u 90. godini.

Radunović je bio dugogodišnji takmičar i selektor bokserske reprezentacije Jugoslavije, nakon čega je bio član najužih rukovodstava Bokserskog saveza Crne Gore i nekadašnje zajedničke države.

Ušao je u ring 1950, sa nepunih 19 godina, na pojedinačnom prvenstvu Crne Gore, kada je u srednjoj kategoriji osvojio titulu prvaka.

U karijeri imao je 76 mečeva, od čega samo šest poraza.

Radunović, koji je još pet puta bio prvak Crne Gore, aktivno se bavio boksom do 1958. godine, kada je preuzeo ulogu trenera Budućnosti.

Sa podgoričkim klubom 1974. godine osvojio je titulu ekipnog prvaka Jugoslavije, poslije nezaboravih mečeva sa banjalučkom Slavijom.

Ti rezultati preporučili su Radunovića za selektora jugoslovenske reprezentacije.

Radunović je autor nekoliko knjiga iz te oblasti, a sve do sredine 2014. godine bio je generalni sekretar Bokserskog saveza Crne Gore.

Za takve rezultate Gojko Radunović je jedini u bivšoj Jugoslaviji dobio Povelju Bokserskog saveza Jugoslavije za životno dijelo, a proglašen je i za Zaslužnog sportskog radnika Crne Gore.

Bonus video: