Budućnost bolja od Elektroprivrede u derbiju 1. kola

Najtrofejniji crnogorski klub trijumfovao je rezultatom 5:3 protiv Nikšićana, zahvaljujući pobjedama ovogodišnjeg seniorskog prvaka Blaža Kalezića, talentovanog Andreja Šukovića i Darija Alivodića.

3526 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Na Cetinju je počela Premijer liga Crne Gore u šahu. Prvo kolo obilježio je derbi između podgoričke Budućnosti i nikšićke Elektroprivrede u kome je trijumfovala ekipa iz Podgorice.

Najtrofejniji crnogorski klub trijumfovao je rezultatom 5:3 protiv Nikšićana, zahvaljujući pobjedama ovogodišnjeg seniorskog prvaka Blaža Kalezića, talentovanog Andreja Šukovića i Darija Alivodića.

Budućnost je ovom pobjedom napravila veliki korak ka povratku trofeja u svoje vitrine. Šuković i Alivodić su kaznili riskantnu igru Jovana i Aleksandre Milović, dok je aktuelni šampion nadigrao Bora Miljanića u skandinavskoj obrani.

Vrijedna spomena je i partija između reprezentativaca Luke Draškovića i Nikole Đukića koja je okončana remijem nakon obostrano korektne igre. Pobjeda prošlogodišnjeg viceprvaka Božidara Kisića, protiv Srećka Đukanovića, nije bila dovoljna ekipi iz Nikšića da izbjegne poraz. Ostale partije su okončane remijima.

Branilac titule Crnogorac sa Cetinja je istim rezultatom savladao Rokadu iz Bijelog Polja, ponajviše zahvaljujući pobjedama Miloša Pečurice, Mila Pobora, Sava Vujovića i Peka Đurovića. Pobjedu za ekipu iz Bijelog Polja ostvario je internacionalni majstor Vlado Jakovljević.

Ekipe Prosvjete i Herceg Novog podijelile su bodove, a vrijedi istaći pobjedu mladog FIDE majstora iz Mrkonjić Grada Slavena Paštara, nad ovogodišnjim vicešampionom Crne Gore, velemajstorom Drargišom Blagojevićem.

Duel novajlija pripao je Cetinju koje je zahvaljujući pobjedama Dragana Savovića, Mihaila Bukvića, Milojka Kandića i Miroslava Mitrovića i remijem Dragana Ljesara, minimalno trijumfovalo protiv ekipe 7. Oktobra iz Podgorice. Istovjetnim rezultatom, 4,5:3,5, pljevaljski Rudar savladao je Mimozu iz Tivta.

U subotu je na programu 2. kolo, a izdvajamo duel Budućnosti i Crnogorca 9.30 h, dok je treće kolo na programu u 16:30.

Ljubitelji šaha najzanimljivije partije mogu pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore sahcg.me.

Bonus video: