Budućnost i Rudar sa maksimalnim učinkom

Elektroprivreda je pokazala da je ozbiljna ekipa, pa će do kraja priželjkivati kiks podgoričke i pljevaljske ekipe u borbi za titulu.

3059 pregleda 0 komentar(a)
Pehari i medalje čekaju najbolje, Foto: SSCG
Pehari i medalje čekaju najbolje, Foto: SSCG

Šahisti podgoričke Budućnosti imaju maksimalan učinak nakon tri odigrana kola na Premijer ligi Crne Gore u šahu. Nakon pobjede u prvom kolu protiv Elektroprivrede, upisali su pobjede protiv branioca titule cetinjskog Crnogorca i gradskog rivala, ekipe, Prosvjete. Rudar je zadržao maksimalan učinak zahvaljujući pobjedama protiv Cetinja, odnosno Herceg Novog.

Susret između najtrofejnijeg kluba i branioca titule, pripao je iskusnijim, ekipi Budućnosti. Mlada ekipa sa Cetinja, nije uspjela da iskoristi izglednije pozicije, pa je meč okončan rezultatom 5:3, a pobjede za Budućnost ostvarili su Andrej Šuković, talentovani omladinac koji ima maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu turnira, kao i iskusni internacionalni majstori Vladimir Pajković i Predrag Nikač. Pobjedu za ekipu Crnogorca je ostvario biser crnogorskog šaha, četrnaestogodišnji Peko Đurović. Iskusna prvoligaška ekipa Rudara, takođe ima maksimalan učinak, zahvaljujući ponajviše, sjajnoj igri veterana Momčila Raičevića, koji ima maksimalan učinak. Iskusni majstori Vlastimir Bujišič, Slaviša Milanović i nekadašnji omladinski prvak Crne Gore, Nikola Potpara su skupili po 2,5 poena,

Elektroprivreda je pokazala da je ozbiljna ekipa, pa je nakon početnog poraza protiv Budućnosti, ubjedljivo savladala ekipe 7. Oktobra iz Podgorice i Cetinja, pa će do kraja priželjkivati kiks podgoričke i pljevaljske ekipe, u borbi za titulu. Zanimljivo je istaći da su šahisti tivatske Mimoze oba svoja meča završili rezultatom 4:4, protiv Herceg Novog, odnosno Rokade iz Bijelog Polja. Sjutra su takođe na programu dva kola, a izdvaja se duel Elektroprivrede i Crnogorca u četvrtom kolu i derbi između Budućnosti i Rudara u petom.

Najzanimljivije partije moguće je pratiti na sajtu Šahovskog saveza Crne Gore - sahcg.me.

Podsjetimo, Premijer liga se održava na Cetinju, u hotelu Grand, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Bonus video: