Hamilton ne pobjeđuje samo zato što vozi Mercedes

Mnogi sjajnom Britancu "prigovaraju" da je tako uspješan najviše zahvaljujući bolidu Mercedesa koji je već godinama najbolji

2662 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Luis Hamilton je juče stigao do 91. pobjede u karijeri na trkama Formule 1 i izjednačio se sa legendarnim Mihaelom Šumaherom.

Mnogi sjajnom Britancu "prigovaraju" da je tako uspješan najviše zahvaljujući bolidu Mercedesa koji je već godinama najbolji.

Međutim, šef Mercedesovog tima Toto Volf ima drugačije mišljenje.

"To nije pošteno prema njemu. Pobjeđivanje i osvajanje naslova je u ovom sportu uvijek bio timski uspjeh. Ali, morate da dođete u poziciju da uopšte sjedite u najboljem bolidu. Puno je talentovanih i vještih vozača koji su donijeli pogrešne odluke", kazao je Volf.

Hamilton je u Mercedesu od 2013.

"On je vjerovao nama, a mi njemu. On izvršava zadatke na stazi sa alatom koji mu mi pružimo. Ne bismo ostvarili rekorde koje smo ostvarili bez njega i on vjerovatno ne bi ostvario rekorde koje je ostvario bez pravog bolida. Tačka. Ne želim da slušam priče ‘vozi Mercedes, zato toliko pobjeđuje’. Vozači koji to kažu trebaju da analiziraju zašto nisu u Mercedesu, a zbog čega on jeste", poručio je Volf.

Hamiltonu je pobjeda u Nirburgringu bila 70. u bolidu Mercedesa.

Bonus video: