Šahisti Budućnosti na korak od titule

Zahvaljujući pobjedama velemajstora Nikole Đukića protiv Dragiše Blagojevića, Mladena Popovića protiv Mašana Bubanje i Darija Alivodića protiv Darka Šukovića, Podgoričani su u 6. kolu savladali Herceg Novi rezultatom 5:3

1456 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Juče je na Cetinju odigrano 6. kolo crnogorske Premijer lige u šahu, a šahisti podgoričke Budućnosti trijumfovali su protiv Herceg Novog i nastavili pobjednički niz, pa se nalaze na korak od titule.

Zahvaljujući pobjedama velemajstora Nikole Đukića protiv Dragiše Blagojevića, Mladena Popovića protiv Mašana Bubanje i Darija Alivodića protiv Darka Šukovića, savladali su Herceg Novi rezultatom 5:3. Pobjedu za Novljane ostvario je Veljko Šćekić protiv Predraga Nikača. Ostale partije su završene remijima.

Branilac titule ekipa Crnogorca je zahvaljujući pobjedom nad ekipom Prosvjete, zadržala je drugo mjesto. Omladinci u sastavu cetinjske ekipe, braća Danilo i Milo Pobor, Savo Vujović i Peko Đurović savladali su svoje protivnike, baš kao i Miloš Pečurica. Čast Prosvjete spasio je Slaven Paštar, mladi FIDE majstor, koji je efektno savladao velemajstora Dragana Kosića, a u prvom kolu je savladao i velemajstora Blagojevića.

U igri za medalje su i ekipe Elektroprivrede iz Nikšića i Rudara iz Pljevalja.

Nikšićani su zahvaljujući, Vuku Miletiću i Aleksandri Milović stigli do minimalne pobjede, dok je pobjedu za Mimozu, ostvario je Miloš Vlatković. Rudar je ubjedljivo savladao ekipu 7. Oktobra koja je ovim porazom, praktično ostala bez šansi da se zadrži u elitnom rangu.

Duel Cetinja i Rokade iz Bijelog Polja, završen je neriješenim rezultatom, pa ovim ekipa predstoji velika borba za opstanak u društvu najboljih.

Danas je na programu sedmo kolo, koje donosi mečeve: Rokada-Budućnost, Mimoza-Crnogorac, Rudar-Elektroprivreda, Herceg Novi-7. Oktobar i Prosvjeta-Cetinje.

Bonus video: