Dupla kruna šahista Budućnosti

Podgorički sastav savladao je ekipu Cetinja, sa 6,5:1,5 i kolo prije kraja, matematički, osvojio Premijer ligu Crne Gore u šahu

2665 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Kolo prije kraja, šahisti podgoričke Budućnosti, osvojili su titulu na Premijer ligi Crne Gore u šahu.

Podgorički sastav savladao je ekipu Cetinja, sa 6,5:1,5 i kolo prije kraja, matematički, došao do duple krune.

Ubjedljiva pobjeda Podgoričana, koji su ujedno pokazali i visok kvalitet omladinske škole, obzirom, da talentovani i mladi Andrej Šuković i Dario Alivodić, blistaju na ovom turniru.

Šuković je sakupio 7, a Alivodić 7,5 poena u dosadašnjih osam kola.

Budućnost se u poslednjem kolu sastaje sa ekipom 7. Oktobra koja je izgubila šanse da ostane u društvu najboljih.

Prošlogodišnji prvak, ekipa cetinjskog Crnogorca, trijumfovala je u duelu sa Rudarom i praktično obezbijedila drugo mjesto. U današnjem meču pobjede su ostvarili Miloš Pečurica, Savo Vujović i Peko Đurović. Pobjede Nikole Potpare i Vlastimira Bujišića nijesu bile dovoljne pljevaljskoj ekipi.

Elektroprivreda je savladala ekipu Herceg Novog, a vrijedi istaći i sjajnog omladinca Vuka Miletića koji je povezao sedmu pobjedu i uz jedan remi, ima 7,5 poena iz osam partija.

Mimoza je poražena od ekipe Prosvjete, minimalnim rezultatom, pa im predstoji direktni duel sa Cetinjem, koji će odlučiti koja ekipa ispada iz lige. Cetinjanima je potrebna pobjeda, dok će tivatskom sastavu biti dovoljan i neriješen rezultat.

Sjutra je na programu poslednje kolo, a partije koje počinju u 16;30h možete pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore, sahcg.me.

Bonus video: