DUPLA KRUNA PODGORIČANA

Dominacija Budućnosti - završena Premijer liga CG u šahu

Branilac titule, ekipa Crnogorca sa Cetinja, morala se zadovoljiti drugim mjestom, dok su iz lige ispali ekipe 7. Oktobra iz Podgorice i Cetinje

3380 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SSCG
Foto: SSCG

Rutinskom pobjedom protiv ekipe 7. Oktobra šahisti podgoričke Budućnosti, zabilježili su devetu pobjedu u isto toliko mečeva, i potpuno zasluženo osvojili titulu prvaka Crne Gore u šahu.

Sigurnost standardnih reprezentativaca Nikole Đukića i Blaža Kalezića, iskustvo Vladimira Pajkovića, Predraga Nikača, Srećka Đukanovića i Mladena Popović, kao i talenat mladih Andreja Šukovića, Darija Alivodića, Marka Vučkovića i Mateje Popović bili su dobitna kombinacija, pa se titula, poptpuno zasluženo, vratila u vitrine najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

Individualno, blistao je Dario Alivodić koji je došao do 8,5 poena, dok je Andrej Šuković sakupio pola poena manje.

Branilac titule, ekipa Crnogorca sa Cetinja, morala se zadovoljiti drugim mjestom, nakon pobjede nad ekipom Herceg Novog u poslednjem kolu. Mladi cetinjski sastav, pred kojim je ogromna perspektiva, prikazao je dobru igru, a posebno treba istaći talentovane omladince iz Prijestonice.

Bronzane medalje, baš kao i u Kupu, odlaze u Pljevlja, šahistima Rudara. Iskusnu ekipu iz Pljevalja pobjedama su nosili Vlastimir Bujišić koji je sakupio 8 poena, kao i, nekadašnji omladinski prvak Nikola Potpara, koji je svojim igrama, zavrijedio drugi bal za intermajstora, vrijedi istaći i mladog Miroljuba Ćirovića.

Elektroprivreda, jedan od tradicionalnih osvajača medalja, zauzela je četvrto mjesto. Vuk Miletić, omladinski šampion, koji nastupa za Nikšićane, sakupio je, čak 8,5 poena.

Iz lige su ispale ekipe 7. Oktobra iz Podgorice i ekipa Cetinja, koja je u posljednjem kolu u direktnom duelu poražena od Mimoze iz Tivta.

Konačna tabela: 1. Budućnost 18, 2. Crnogorac 15, 3. Rudar 13, 4. Elektroprivreda 12, 5. Mimoza 7, 6. Prosvjeta 7, 7. Rokada 6, 8. Herceg Novi 6, 9. Cetinje 4, 10. 7. Oktobar 2

Preporučujemo za Vas