Prašović iz Beogradu do šanse za WBO titulu

Prašović je dobio svih 13, a Puhalo 19 mečeva

3801 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Crnogorski profesionalni bokser, Dilan Prašović i Bosanac Edin Puhalo boksovaće 23. oktobra u Beogradu eliminacioni meč za titulu profesionalnog WBO šampiona svijeta u kruzer kategoriji, saopštili su organizatori.

Oba boksera bez poraza su na profesionalnom ringu.

Prašović je dobio svih 13, a Puhalo 19 mečeva.

Meč je bio planiran za mart, u okviru tradicionalnog turnira Splendid Gran pri, ali je otkazan zbog nepovoljne epidimiološke situacije.

“S obzirom da je WBO federacija obavezala aktere projekta da u roku od šest mjeseci moraju iskoristiti mogućnost kvalifikacionog meča, promoter Redžo Dedeić i menadžer Ivan Nikolić su odlučili da se održi u Beogradu. Garanciju i logističku podršku dobili su od predsjednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina”, piše su saopštenju organizatora.

Navodi se da pobjednik tog meča stiče pravo prvog izazivača svjetskom šampionu u kruzer kategoriji.

Ko će to biti znaće se 12. decembra poslije meča u Londonu između domaćg borca Lorensa Okolija i Poljaka Krištofa Glovackog.

“Naš borac je završne pripreme obavio u Herceg Novom pod stručnim nadzorom njemačkog trenera alžirskog porijekla Naser Čahrura, a danas i sjutra su mu posljednja dva sparinga pred predstojeću borbu”, piše u saopštenju.

Bonus video: