Stavljaju tačku na odbojkašku sezonu

Danas finala Kupa u muškoj i u ženskoj konkurenciji - Budva protiv Jedinstva (16 h), Galeb protiv Morače (19)

5035 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budve žele duplu krunu, Foto: OSCG
Odbojkaši Budve žele duplu krunu, Foto: OSCG

Odbojkaška sezona u Crnoj Gori dobija epilog, skoro pola godine kasnije nego što je bilo predviđeno - finalne utakmice Kupa, koje su bile na programu u maju, ali su 22. aprila odložene zbog koronavirusa, odigraće se danas u dvorani “Verde”.

U muškoj konkurenciji, za pehar će se boriti Budva i Jedinstvo (16 sati), dok će tri sata kasnije (19) početi finalna utakmica dama između Budve i Jedinstva.

Kako je saopšteno iz Odbojkaškog saveza, oba meča će se igrati bez prisustva publike, s obzirom na aktuelne mjere NKT-a.

- Finale će biti po mnogo čemu biće atipično, kako zbog šestomjesečne pauze, odsustva publike, tako i zbog činjenice da ćemo u odnosu na prošlu sezonu nastupiti u znatno izmijenjenom sastavu. Tim je prilično podmlađen i sastavljen uglavnom od domaćih igrača koji će ove sezone nastupati isključivo u takmičenjima koje organizuje OSCG. Ekipa je formirana sa jasnim ciljem afirmacije mladih igrača - kazao je trener Budve Miloš Marković.

Iz Jedinstva, s druge strane, kažu da igraju s vrlo iskusnim protivnikom.

- S obzirom na naš potpuno podmlađeni sastav, te jako kvalitetnu i iskusnu ekipu Budve, naša očekivanja pred finale nisu vezana za rezultat. Želimo da naši dječaci iz te utakmice izvuku što više pozitivnih stvari, da se bore za svaki poen, za svaku loptu. Najvećem broju igrača će to biti prvi nastup za seniorski tim - kazao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

U ženskom finalu sastaju se Galeb i Morača, a interesantno da treneri oba tima poručuju da je protivnik - izraziti favorit.

- Za nas Kup dolazi u jako lošem momentu, od početka priprema nismo imali sreće sa povredama tako da još ne znam u kojem sastavu ćemo početi meč. Igramo protiv jedne od najiskusnijih ekipa u ligi, koja već duže vremena igra u ovom sastavu, ali ćemo pokušati da iznenadimo favorita - kazao je trener Galeba, Nikola Masoničić.

- Galeb je izraziti favorit, naročito uz dva pojačanja koja su doveli u posljednjih 10 dana. Jedino što možemo obećati jeste da će naša ekipa dati svoj maksimum i pokušati da iznenadi i osvoji prvi trofej u svojoj klupskoj istoriji - kazao je Predrag Đonović, trener Morače.

Bonus video: