Franko Morbideli vožnjom bez greške do jubilarne 10. pobjede

Vozač Suzukija Đoan Mir je vodeći u generalnom poretku na tri trke prije kraja prvenstva

1308 pregleda 1 komentar(a)
Morbideli je slavio drugu pobjedu u Kraljevskoj klasi, Foto: REUTERS
Morbideli je slavio drugu pobjedu u Kraljevskoj klasi, Foto: REUTERS

Italijan Franko Morbideli na Petronas Jamahi pobjednik je 11. trke u Kraljevskoj klasi za Veliku nagradu Teruela na stazi "Motorlend". Italijanski motociklista je slavio drugu pobjedu ove sezone i u Moto GP, ali jubilarnu 10. u karijeri.

Iza njega sa dvije sekunde zaostatka plasirao se Aleks Rins na Suzukiju, dok je i posljednji stepenik na postolju pripao vozaču Suzukija, Đoanu Miru.

Morbideli je na drugoj trci zaredom u Aragonu vodio sa izuzetkom prvih nekoliko krivina, kada je čelnu poziciju držao Takaki Nakagami na LCR Hondi.

Japanac je poveo sa pol pozicije ali je napravio veliku grešku i izletio sa staze, u trenutku kada su ga pratili Morbideli i Rins.

Rins je pratio Morbidelija do nekoliko krugova prije kraja, kada je Italijan povećao brzinu i ubjedljivo slavio.

Osim Japanca, sa staze je izletio i Aleks Markes, a već u prvom krugu trka je bila završena za Breda Bindera i Džeka Milera, nakon što je Binder izazvao sudar.

Aktuelni prvak Mark Markes nije nastupio zbog povrede a Valentino Rosi zbog korona virusa kojim je inficiran.

Mir je zahvaljujući trećem mjestu povećao svoju prednost u odnosu na glavne rivale u generalnom plasmanu, ali je tri trke prije kraja sezone borba za titulu sve neizvjesnija. Vozač Suzukija drži prvu poziciju u šampionatu sa 137 bodova, prati ga Kvartararo (danas osmi) sa 14 manje, a treći je Maverik Vinjales sa 118. U konkurenciji su i dalje Morbideli sa 25 bodova zaostatka, dok Andrea Doviciozo ima 27 bodova manje. Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Evrope na stazi „Rikardo Tormo“ 8. novembra.

Bonus video: