U nedjelju Podgorički maraton: Prijavljeni atletičari iz 11 država

"Epidemiološka situacija je zahtijevala drugačiji pristup organizaciji maratona. Bili smo primorani da promijenimo trasu i organizujemo ga na kruznoj stazi", rekao je predsjednik Atletskog saveza Gojko Banjević

4920 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Mina
Foto: Mina

Za učešće na internacionalnom Podgoričkom maratonu, koji će biti održan 1. novembra, prijavljeni su atletičari iz 11 država, saopštila je Direkcija podgoričke manifestacije.

Podgorički maraton ove godine biće održan 27. put, a zbog složene epidemiološke situacije u Glavnom gradu izazvane pandemijom koronavirusa maratonci neće tradicionalno trčati kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi, sa startom i ciljem na podgoričkom Trgu nezavisnosti.

Kompletna manifestacija biće održana u bulevaru Crnogorskih serdara na kružnoj stazi dugoj kilometar, na kojoj se tradicionalno svake godine održava i Ultramaraton Montenegro na 50 kilometara.

Povezani članci

28. Oktobar 2020.

Kraljica sportova je u Crnoj Gori dotakla dno

Organizcijom manifestacije predviđeno je da se održe trke na pet i deset kilometara, polumataton (21 km) i maraton 42.195 metara, kao i nacionalni šampionat Crne Gore u trkama na cesti-putu u kategorijama juniora i seniora.

"Epidemiološka situacija je zahtijevala drugačiji pristup organizaciji maratona. Bili smo primorani da promijenimo trasu i organizujemo ga na kruznoj stazi. Savez je zbog nacionanih takmičenja želio da organizuje maraton I sa tim takmičenjem potpuno ispuni kalendar takmičenja za ovu godinu", rekao je predsjednik Atletskog saveza Gojko Banjević.

Najavljeno je učešće takmičara iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Holandije, Rusije, Srbije, Moldavije, Francuske, Rumunije, Kosove, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Promoter manifestacije biće Slađana Pejović. "Čast mi je što sam promoterka ovogodišnjeg maratona. Moj cilj je da osvojim prvo mjesto i budem prvakinja Crne Gore, što bi mi puno značilo u borbi za plasman na Olimpijske igre", kazala je Pejović.

Bonus video: