Usik napokon napada pravog teškaša, 17 kilograma težeg Čisoru

Nakon dva odlaganjqa zbog povrede lakta i potom pandemije, sjutra u Londonu Aleksandar Usik boksuje sa Derekom Čisorom

4484 pregleda 1 komentar(a)
Usik će morati da se čuva razornih udaraca pravog teškaša, Foto: Poster
Usik će morati da se čuva razornih udaraca pravog teškaša, Foto: Poster

Jedan od najboljih boksera današnjice, Ukrajinac Aleksandar Usik, imaće prvu pravu provjeru sjutra u Londonu u teškoj kategoriji. U meču za pretendenta na svjetsku WBO titulu na "Vembli areni" rival sjajnom Ukrajincu i apsolutnom šampionu kruzera, biće domaći bokser Derek Čisora.

Čisora je bivši WBO i WBA prvak, poznat po sjajnom otporu bivšem i sadašnjem prvaku, Vitaliju Kličku i Tajsonu Fjuriju od kojih je gubio na poena.

Danas je Čisora na zvaničnom mjerenju bio 17 kilograma teži od Usika. Britanac je imao 115,6 k,ilograma a Ukrajinac 98,4.

"Uželio sam se boksa ali sam vrijedno trenirao za ovaj okršaj, kako bih pružio dobru borbu. Čisora je, objektivno, ogroman momak sa strahovitim, razornim udarcem. Potrebno mi je da provjerim svoje mogućnosti za ovu kategoriju, nakon što sam dominirao u kruzeru. Čisora je pravi test za moj put ka prvaku teške kategorije. Kažu da je monstrum, ali ja znam da je to dobar momak. Samo, u ringu sigurno neću osjetiti tu njegovu dobrotu - kazao je 33-godišnji Usik.

On je nakon titule olimpijskog pobjednika u Londonu 2012. krenuo u profesionalce i slavio je u svih 17 borbi, obarajući brojne rekorde.

Tri godine stariji Čisora želi da se osveti Ukrajincu za batine koje je u ringu priredio svom drugu Toniju Beliju.

"Spreman sam za brobu, jer već godinu se pripremam za nju. Želim da mojoj zemlji i navijačima priredim zabavu, a da Usiku dam batina koliko i on mom drugu Toniju", nagalsio je Čisora.

Bonus video: